• Nyheter
  • Justera ventilationen med hjälp av mobilen

Nyheter

Justera ventilationen med hjälp av mobilen

Justera ventilationen med hjälp av mobilen
Nu kan man ta hjälp av mobiltelefonen när ventilationen ska justeras in. Det görs möjligt med en app till Iphone som Klimatbyrån lanserar.

                
 Klimatbyråns Iphoneapp för injustering av ventilatiionsprodukter. Här syns kalkylatorn med k-faktor, luftflöde och mättryck. Med två kända värden kan det tredje enkelt beräknas.
  

Från Klimatbyrån säger man sig vara först i branschen med en app för Iphone som kan användas vid injustering av ventilationsprodukter.
– Vi vill helt enkelt erbjuda ett mobilt verktyg att ha med på plats när man injusterar, säger Magnus Ericsson på Klimatbyrån.

Verktyget består av en app som innehåller en databas med företagets alla ventilationsprodukter. Med hjälp av den kan man beräkna k-faktor, luftflöde och tryck för de olika produkterna. Men det går också bra att räkna fram motsvarande värden för produkter som inte finns i databasen.

Uppdateras via webben

Så fort som telefonen är ansluten till webben uppdateras databasen.
– Eftersom det är uppkopplat mot en databas finns det alltid uppdaterade värden. Därför behöver man inte längre ha med papperstabeller, som ju snabbt blir inaktuella, säger Magnus Ericsson.

I databasen finns varje produkt med bild och en förklaring hur den ska mätas. Från produkten går man sedan till en kalkylator för att göra beräkningar. Så länge man har två kända värden, för endera k-faktor, luftflöde eller mättryck, kan man beräkna det okända värdet. Detta kan även göras med en separat kalkylator för andra produkter oberoende av fabrikat.

Appen finns för kostnadsfri nedladdning på Itunes Appstore.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.