• Nyheter
  • Justera ventilationen med hjälp av mobilen

Nyheter

Justera ventilationen med hjälp av mobilen

Justera ventilationen med hjälp av mobilen
Nu kan man ta hjälp av mobiltelefonen när ventilationen ska justeras in. Det görs möjligt med en app till Iphone som Klimatbyrån lanserar.

                
 Klimatbyråns Iphoneapp för injustering av ventilatiionsprodukter. Här syns kalkylatorn med k-faktor, luftflöde och mättryck. Med två kända värden kan det tredje enkelt beräknas.
  

Från Klimatbyrån säger man sig vara först i branschen med en app för Iphone som kan användas vid injustering av ventilationsprodukter.
– Vi vill helt enkelt erbjuda ett mobilt verktyg att ha med på plats när man injusterar, säger Magnus Ericsson på Klimatbyrån.

Verktyget består av en app som innehåller en databas med företagets alla ventilationsprodukter. Med hjälp av den kan man beräkna k-faktor, luftflöde och tryck för de olika produkterna. Men det går också bra att räkna fram motsvarande värden för produkter som inte finns i databasen.

Uppdateras via webben

Så fort som telefonen är ansluten till webben uppdateras databasen.
– Eftersom det är uppkopplat mot en databas finns det alltid uppdaterade värden. Därför behöver man inte längre ha med papperstabeller, som ju snabbt blir inaktuella, säger Magnus Ericsson.

I databasen finns varje produkt med bild och en förklaring hur den ska mätas. Från produkten går man sedan till en kalkylator för att göra beräkningar. Så länge man har två kända värden, för endera k-faktor, luftflöde eller mättryck, kan man beräkna det okända värdet. Detta kan även göras med en separat kalkylator för andra produkter oberoende av fabrikat.

Appen finns för kostnadsfri nedladdning på Itunes Appstore.

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.