Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Justera ventilationen med hjälp av mobilen

Nyheter

Justera ventilationen med hjälp av mobilen

Justera ventilationen med hjälp av mobilen
Nu kan man ta hjälp av mobiltelefonen när ventilationen ska justeras in. Det görs möjligt med en app till Iphone som Klimatbyrån lanserar.

                
 Klimatbyråns Iphoneapp för injustering av ventilatiionsprodukter. Här syns kalkylatorn med k-faktor, luftflöde och mättryck. Med två kända värden kan det tredje enkelt beräknas.
  

Från Klimatbyrån säger man sig vara först i branschen med en app för Iphone som kan användas vid injustering av ventilationsprodukter.
– Vi vill helt enkelt erbjuda ett mobilt verktyg att ha med på plats när man injusterar, säger Magnus Ericsson på Klimatbyrån.

Verktyget består av en app som innehåller en databas med företagets alla ventilationsprodukter. Med hjälp av den kan man beräkna k-faktor, luftflöde och tryck för de olika produkterna. Men det går också bra att räkna fram motsvarande värden för produkter som inte finns i databasen.

Uppdateras via webben

Så fort som telefonen är ansluten till webben uppdateras databasen.
– Eftersom det är uppkopplat mot en databas finns det alltid uppdaterade värden. Därför behöver man inte längre ha med papperstabeller, som ju snabbt blir inaktuella, säger Magnus Ericsson.

I databasen finns varje produkt med bild och en förklaring hur den ska mätas. Från produkten går man sedan till en kalkylator för att göra beräkningar. Så länge man har två kända värden, för endera k-faktor, luftflöde eller mättryck, kan man beräkna det okända värdet. Detta kan även göras med en separat kalkylator för andra produkter oberoende av fabrikat.

Appen finns för kostnadsfri nedladdning på Itunes Appstore.

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.