Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Jackbara radplintar

Jackbara radplintar
2012-10-01
Frånskiljbar plint med automatisk kortslutning av strömtransformatorkrets.

 

 
 

Jackbar plint med Push-In anslutning

En nyhet från Phoenix Contact är modellen som används till strömtransformatorer. För att undvika att dessa kretsar lämna i öppet läge, har den jackbara kontakten en kortslutningsfunktion som så fort kontakten dras ur basplinten kortsluter kretsen innan kretsen öppnas. Detta garanterar en hög grad av säkerhet och tillförlitlighet vid mätning eller hantering av strömtransformatorkretsar. På så sätt elimineras risken för felaktig hantering eller förstörelse av strömtransformatorer.

Ökat pålitlighet
Detta innebär att det nu är möjligt att bygga kompletta kopplingssystem med tillhörande komponenter med jackbara kopplingar. Alla kontakter kan enkelt kodas, vilket ökar pålitligheten och förhindrar på så sätt felaktiga anslutningar.
Ledaranslutning i plintarna sker via Push-In anslutning, då ledaren trycks in i anslutningsutrymmet utan behov av några extra verktyg. För att öppna anslutningsutrymmet behöver användaren endast trycka på den orangea knappen.

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.