• Nyheter
  • Isolering som tål höga belastningar

Nyheter

Isolering som tål höga belastningar

Isolering som tål höga belastningar
Sundolitt utökar sitt sortiment av isolerskivor med produktfamiljen XPS, för användning där det ställs krav på hög tryckhållfasthet.

       
 

Isolering av tunnel och vägbana med Sundolitt XPS, som är av extruderad polystyren och tål hög belastning.

 

XPS-skivorna är tillverkade av extruderad polystyren och är avsedda för konstruktioner där det ställs höga krav på solida golv och underlag.
Exempel på användningsområden är isolering av vägar, järnvägar och flygplatser med tung trafikbelastning. Andra områden är industrigolv, frysrum, kylrum, omvända tak, parkeringsplatser och terrasser.


Tar upp lite fukt

Vid användning som markisolering ställs hårda krav på materialet. Förutom tålighet mot höga belastningar ska det även klara fuktig miljö under lång tid. Genom att de här skivorna har en sluten cellstruktur reduceras upptagningen av fukt. Enligt Sundolitt har tester gjorts vid lång tids vattenabsorption, både vid nedsänking och diffusion, som visar att skivorna behåller sin isoleringsförmåga i fuktiga omgivningar.

Välj tryckhållfasthet
Sundolitt XPS levereras i tryckhållfasthetsklasser från 250 till 700 kPa. Skivorna har storleken 585x1 185 millimeter och finns i tjocklekar upp till 100 millimeter.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.