• Nyheter
  • Isolering som tål höga belastningar

Nyheter

Isolering som tål höga belastningar

Isolering som tål höga belastningar
Sundolitt utökar sitt sortiment av isolerskivor med produktfamiljen XPS, för användning där det ställs krav på hög tryckhållfasthet.

       
 

Isolering av tunnel och vägbana med Sundolitt XPS, som är av extruderad polystyren och tål hög belastning.

 

XPS-skivorna är tillverkade av extruderad polystyren och är avsedda för konstruktioner där det ställs höga krav på solida golv och underlag.
Exempel på användningsområden är isolering av vägar, järnvägar och flygplatser med tung trafikbelastning. Andra områden är industrigolv, frysrum, kylrum, omvända tak, parkeringsplatser och terrasser.


Tar upp lite fukt

Vid användning som markisolering ställs hårda krav på materialet. Förutom tålighet mot höga belastningar ska det även klara fuktig miljö under lång tid. Genom att de här skivorna har en sluten cellstruktur reduceras upptagningen av fukt. Enligt Sundolitt har tester gjorts vid lång tids vattenabsorption, både vid nedsänking och diffusion, som visar att skivorna behåller sin isoleringsförmåga i fuktiga omgivningar.

Välj tryckhållfasthet
Sundolitt XPS levereras i tryckhållfasthetsklasser från 250 till 700 kPa. Skivorna har storleken 585x1 185 millimeter och finns i tjocklekar upp till 100 millimeter.

 

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.