Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Isolering som tål höga belastningar

Nyheter

Isolering som tål höga belastningar

Isolering som tål höga belastningar
Sundolitt utökar sitt sortiment av isolerskivor med produktfamiljen XPS, för användning där det ställs krav på hög tryckhållfasthet.

       
 

Isolering av tunnel och vägbana med Sundolitt XPS, som är av extruderad polystyren och tål hög belastning.

 

XPS-skivorna är tillverkade av extruderad polystyren och är avsedda för konstruktioner där det ställs höga krav på solida golv och underlag.
Exempel på användningsområden är isolering av vägar, järnvägar och flygplatser med tung trafikbelastning. Andra områden är industrigolv, frysrum, kylrum, omvända tak, parkeringsplatser och terrasser.


Tar upp lite fukt

Vid användning som markisolering ställs hårda krav på materialet. Förutom tålighet mot höga belastningar ska det även klara fuktig miljö under lång tid. Genom att de här skivorna har en sluten cellstruktur reduceras upptagningen av fukt. Enligt Sundolitt har tester gjorts vid lång tids vattenabsorption, både vid nedsänking och diffusion, som visar att skivorna behåller sin isoleringsförmåga i fuktiga omgivningar.

Välj tryckhållfasthet
Sundolitt XPS levereras i tryckhållfasthetsklasser från 250 till 700 kPa. Skivorna har storleken 585x1 185 millimeter och finns i tjocklekar upp till 100 millimeter.

 

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Desinfektion med hjälp av UV-C strålning

Desinfektionsprodukter för konsumenter

Signify lanserar två Philips UV-C desinfektionsprodukter som är speciellt avsedda för konsumenter. Sedan tidigare finns UV-C belysning för t ex kontor, fabriker, butiker och restauranger där UV-C strålningen används för att desinficera luft, ytor och vatten från virus och bakterier.