• Nyheter
  • Isolering som tål höga belastningar

Nyheter

Isolering som tål höga belastningar

Isolering som tål höga belastningar
Sundolitt utökar sitt sortiment av isolerskivor med produktfamiljen XPS, för användning där det ställs krav på hög tryckhållfasthet.

       
 

Isolering av tunnel och vägbana med Sundolitt XPS, som är av extruderad polystyren och tål hög belastning.

 

XPS-skivorna är tillverkade av extruderad polystyren och är avsedda för konstruktioner där det ställs höga krav på solida golv och underlag.
Exempel på användningsområden är isolering av vägar, järnvägar och flygplatser med tung trafikbelastning. Andra områden är industrigolv, frysrum, kylrum, omvända tak, parkeringsplatser och terrasser.


Tar upp lite fukt

Vid användning som markisolering ställs hårda krav på materialet. Förutom tålighet mot höga belastningar ska det även klara fuktig miljö under lång tid. Genom att de här skivorna har en sluten cellstruktur reduceras upptagningen av fukt. Enligt Sundolitt har tester gjorts vid lång tids vattenabsorption, både vid nedsänking och diffusion, som visar att skivorna behåller sin isoleringsförmåga i fuktiga omgivningar.

Välj tryckhållfasthet
Sundolitt XPS levereras i tryckhållfasthetsklasser från 250 till 700 kPa. Skivorna har storleken 585x1 185 millimeter och finns i tjocklekar upp till 100 millimeter.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.