• Nyheter
  • Isolering av rörledningar och rörböjar

Nyheter

Isolering av rörledningar och rörböjar

Isolering av rörledningar och rörböjar
Paroc Teknisk isolering lanserar en prefabricerad isoleringslösning för industriella rörledningar och rörböjar.

 
 

Beklädnad och isolering i ett underlättar installationen

Det är en kostnadseffektiv lösning, med produkter som går snabbt och enkelt att installera. Eftersom isoleringen och beklädnaden dessutom installeras samtidigt, innebär det att man kan göra stora tidsbesparingar i samband med installationen.

Lösningen kallas PAROC Pro Clad och består av stenullsisolerade rörskålar och rörböjar, som har samma isoleringsförmåga och övriga egenskaper som produkterna i PAROC Pro Sections-serien. PAROC Pro Clad-produkterna är klädda med stark glasfiberväv med inbyggt UV-skydd och ovanpå det ett ytskikt av armerat aluminium. Produkter fungerar utmärkt för utomhusanvändning.
 

Vattentäthet ökar hållbarheten
Isolering fungerar som tänkt så länge den är torr. Vattentätheten och ånggenomsläppligheten hos denna lösning garanterar optimala isoleringsegenskaper och minskar risken för korrosion.
 

Elasticitet förlänger produktens livslängd
Vid användning av vanliga beklädnadsmaterial kan det lätt uppstå skador på konstruktionen. Mekaniska skador kan också orsaka läckage, göra att fukt och smuts tränger in, leda till energiförluster och till och med korrosion.

 Elasticiteten hos ytbeklädnaden gör PAROC Pro Clad till en lösning som lämpar sig för applikationer där fysisk hållbarhet är ett krav.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.