Nyheter

Isolera med spackel

Isolera med spackel
Bostik har lanserat marknadens första värmeisolerande väggspackel, en produkt som passar väl för den svenska marknaden. Den fungerar som vilket spackel som helst, men de värmeisolerande egenskaperna leder till en förbättrad inomhuskomfort och minskar känslan av kalla väggar.

Roll Thermo har värmeisolerande egenskaper som gör det möjligt att spara på värmekostnaderna genom att minska värmeförlusterna med upp till 15%. Spacklet fungerar som underlag till väggbeklädnader eller färg. Produkten är vattenbaserad och appliceras enkelt med en roller, vilket ger en enkel och tidsbesparande hantering. Det är lätt att bearbeta efter torkning. 

Räkneexempel på besparing vid användande av Roll Thermo: Värmeförlusten minskar med 10,12% för en 40 cm tjock och 40 m² stor betongvägg som har en temperaturskillnad mellan utomhus och inomhus på 10 grader C. Bostik Roll Thermo har en värmekonduktivitet på 0,048 W/(m∙K)

Roll Thermo är en patenterad lösning och klassas som en ”Bostik Smart Solution” och är även klassificerad enligt direktivet 1999/45/EG DPD. Produkten är inte klassificerad som farlig enligt direktiv 1999/45/EG inklusive ändringar.

Skriven av Malena Beijer


 


Exempel på värmebesparing med Roll Thermo
Exempel på värmebesparing med Roll Thermo
Rum spacklat med Roll Thermo
Rum spacklat med Roll Thermo

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.