Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Isolera med spackel

Isolera med spackel
Bostik har lanserat marknadens första värmeisolerande väggspackel, en produkt som passar väl för den svenska marknaden. Den fungerar som vilket spackel som helst, men de värmeisolerande egenskaperna leder till en förbättrad inomhuskomfort och minskar känslan av kalla väggar.

Roll Thermo har värmeisolerande egenskaper som gör det möjligt att spara på värmekostnaderna genom att minska värmeförlusterna med upp till 15%. Spacklet fungerar som underlag till väggbeklädnader eller färg. Produkten är vattenbaserad och appliceras enkelt med en roller, vilket ger en enkel och tidsbesparande hantering. Det är lätt att bearbeta efter torkning. 

Räkneexempel på besparing vid användande av Roll Thermo: Värmeförlusten minskar med 10,12% för en 40 cm tjock och 40 m² stor betongvägg som har en temperaturskillnad mellan utomhus och inomhus på 10 grader C. Bostik Roll Thermo har en värmekonduktivitet på 0,048 W/(m∙K)

Roll Thermo är en patenterad lösning och klassas som en ”Bostik Smart Solution” och är även klassificerad enligt direktivet 1999/45/EG DPD. Produkten är inte klassificerad som farlig enligt direktiv 1999/45/EG inklusive ändringar.

Skriven av Malena Beijer


 


Exempel på värmebesparing med Roll Thermo
Exempel på värmebesparing med Roll Thermo
Rum spacklat med Roll Thermo
Rum spacklat med Roll Thermo

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.