Nyheter

Isolera med spackel

Isolera med spackel
Bostik har lanserat marknadens första värmeisolerande väggspackel, en produkt som passar väl för den svenska marknaden. Den fungerar som vilket spackel som helst, men de värmeisolerande egenskaperna leder till en förbättrad inomhuskomfort och minskar känslan av kalla väggar.

Roll Thermo har värmeisolerande egenskaper som gör det möjligt att spara på värmekostnaderna genom att minska värmeförlusterna med upp till 15%. Spacklet fungerar som underlag till väggbeklädnader eller färg. Produkten är vattenbaserad och appliceras enkelt med en roller, vilket ger en enkel och tidsbesparande hantering. Det är lätt att bearbeta efter torkning. 

Räkneexempel på besparing vid användande av Roll Thermo: Värmeförlusten minskar med 10,12% för en 40 cm tjock och 40 m² stor betongvägg som har en temperaturskillnad mellan utomhus och inomhus på 10 grader C. Bostik Roll Thermo har en värmekonduktivitet på 0,048 W/(m∙K)

Roll Thermo är en patenterad lösning och klassas som en ”Bostik Smart Solution” och är även klassificerad enligt direktivet 1999/45/EG DPD. Produkten är inte klassificerad som farlig enligt direktiv 1999/45/EG inklusive ändringar.

Skriven av Malena Beijer


 


Exempel på värmebesparing med Roll Thermo
Exempel på värmebesparing med Roll Thermo
Rum spacklat med Roll Thermo
Rum spacklat med Roll Thermo

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.