Nyheter

Isolera heta installationer

Isolera heta installationer
Ny nätmatta för brand- och värmeisolering.

Från Isover kommer Ultimate Protect Wired Mat 2.0. Nätmattan används för brand- och värmeisolering av ventilationskanaler eller isolering av rörledningar, behållare, ugnar och pannor med mera.

Nätmattan har varmförzinkat 25 mm trådnät och glastrådsförstärkt aluminiumfolie mellan ull och nät.

Produktfakta:
• Tjocklek: 100 mm
• Format: 3100x600 mm
• Densitet: 55 kg per kubikmeter
• Brandklass: Euroklass A1
• Högsta användningstemperatur: 540 grader C, nätet 300 grader C

Isolera heta installationer
Isolera heta installationer

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.