• Nyheter
  • Isocyanatfritt fogskum för skumpistol

Nyheter

Isocyanatfritt fogskum för skumpistol

Isocyanatfritt fogskum för skumpistol
Sika lanserar fogskummet Boom Top-G som är fritt från isocyanater och är speciellt framtaget för enklare applicering tillsammans med fogskumpistol.

 
 Sikas snabbhärdande fogskum Boom Top-G är fritt från isocyanater och är speciellt framtaget för att användas tillsammans med fogskumpistol.
Sika Boom Top-G är ett 1-komponents, snabbhärdande fogskum som är fritt från isocyanater och som inte omfattas av härdplastkungörelsen. Skummet är bland annat avsett för användning kring utfackningspartier och som isolering mellan syll och bottenplatta, omkring fönster och dörrar samt på ställen där termiskt isolerande utfyllning är nödvändig. Det uppges även vara lämpligt som ljudisolering, men ska inte användas  som rörelseupptagande fog.


Produkten kan användas på rena, fettfria ytor vid lufttemperatur ned till plus fem grader. Skummet är förpackat i en 500 milliliters aerosolflaska.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.