Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Integrerade solcellspaneler för fasader

Nyheter

Integrerade solcellspaneler för fasader

Integrerade solcellspaneler för fasader, Vallastaden
SolTech Energy Facade är solcellspaneler avsedda att användas som en integrerad del i byggnaden och ersätter annat fasadmaterial av t ex tegel, plåt eller puts.

SolTech Energy Facade är byggnadsintegrerade solcellspaneler (BIPV) som används som kallfasad och ersätter fasadmaterial som t ex tegel, plåt, puts eller andra fasadskivor. Inaktiva glas används som passbitar för att kunna skapa enhetliga fasadytor. 
Solcellspanelerna monteras med ventilerad luftspalt på horisontala profiler av aluminium. Monteringen går snabbt och kan utföras utan verktyg. 
Panelerna kan även användas på t ex balkonger.

Solcellspanelerna är uppbyggda med en tunnfilmsteknik som är inbyggd i en transparent glasskiva och som släpper igenom ljus samtidigt som el genereras. Panelerna kan erhållas transparenta eller med färg och ha en transparens mellan 10 och 90 % där effekten varierar med transparensen.

Monteringsprofilerna är tillverkade av aluminium och anodiseras eller lackeras i svart. Profilerna är egenutvecklade i samarbete med Sapa Buildings systems.

Egenskaper
Mått: 1200×600 mm. Kan monteras både vertikalt och horisontalt, i raka rader eller med förskjutna skarvar.
Tjocklek: 6,8 mm.
Vikt: 11,8 kg.

SolTech Energy Facade är certifierade enligt IEC 61646:2008 samt CE-märkta och godkända som el- och byggprodukter inom EU.

Skriven av Anna Göth

SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade, Vallastaden
SolTech Energy Facade, Vallastaden
SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.