Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Integrerade solcellspaneler för fasader

Nyheter

Integrerade solcellspaneler för fasader

Integrerade solcellspaneler för fasader, Vallastaden
SolTech Energy Facade är solcellspaneler avsedda att användas som en integrerad del i byggnaden och ersätter annat fasadmaterial av t ex tegel, plåt eller puts.

SolTech Energy Facade är byggnadsintegrerade solcellspaneler (BIPV) som används som kallfasad och ersätter fasadmaterial som t ex tegel, plåt, puts eller andra fasadskivor. Inaktiva glas används som passbitar för att kunna skapa enhetliga fasadytor. 
Solcellspanelerna monteras med ventilerad luftspalt på horisontala profiler av aluminium. Monteringen går snabbt och kan utföras utan verktyg. 
Panelerna kan även användas på t ex balkonger.

Solcellspanelerna är uppbyggda med en tunnfilmsteknik som är inbyggd i en transparent glasskiva och som släpper igenom ljus samtidigt som el genereras. Panelerna kan erhållas transparenta eller med färg och ha en transparens mellan 10 och 90 % där effekten varierar med transparensen.

Monteringsprofilerna är tillverkade av aluminium och anodiseras eller lackeras i svart. Profilerna är egenutvecklade i samarbete med Sapa Buildings systems.

Egenskaper
Mått: 1200×600 mm. Kan monteras både vertikalt och horisontalt, i raka rader eller med förskjutna skarvar.
Tjocklek: 6,8 mm.
Vikt: 11,8 kg.

SolTech Energy Facade är certifierade enligt IEC 61646:2008 samt CE-märkta och godkända som el- och byggprodukter inom EU.

Skriven av Anna Göth

SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade, Vallastaden
SolTech Energy Facade, Vallastaden
SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.