• Nyheter
  • Integrerade solcellspaneler för fasader

Nyheter

Integrerade solcellspaneler för fasader

Integrerade solcellspaneler för fasader, Vallastaden
SolTech Energy Facade är solcellspaneler avsedda att användas som en integrerad del i byggnaden och ersätter annat fasadmaterial av t ex tegel, plåt eller puts.

SolTech Energy Facade är byggnadsintegrerade solcellspaneler (BIPV) som används som kallfasad och ersätter fasadmaterial som t ex tegel, plåt, puts eller andra fasadskivor. Inaktiva glas används som passbitar för att kunna skapa enhetliga fasadytor. 
Solcellspanelerna monteras med ventilerad luftspalt på horisontala profiler av aluminium. Monteringen går snabbt och kan utföras utan verktyg. 
Panelerna kan även användas på t ex balkonger.

Solcellspanelerna är uppbyggda med en tunnfilmsteknik som är inbyggd i en transparent glasskiva och som släpper igenom ljus samtidigt som el genereras. Panelerna kan erhållas transparenta eller med färg och ha en transparens mellan 10 och 90 % där effekten varierar med transparensen.

Monteringsprofilerna är tillverkade av aluminium och anodiseras eller lackeras i svart. Profilerna är egenutvecklade i samarbete med Sapa Buildings systems.

Egenskaper
Mått: 1200×600 mm. Kan monteras både vertikalt och horisontalt, i raka rader eller med förskjutna skarvar.
Tjocklek: 6,8 mm.
Vikt: 11,8 kg.

SolTech Energy Facade är certifierade enligt IEC 61646:2008 samt CE-märkta och godkända som el- och byggprodukter inom EU.

Skriven av Anna Göth

SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade, Vallastaden
SolTech Energy Facade, Vallastaden
SolTech Energy Facade
SolTech Energy Facade

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.