Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Installationsvolymerna fortsätter öka

Nyheter

Installationsvolymerna fortsätter öka

INGEN BILD
Förra året ökade installationsvolymerna med 5 procent. Det är en ökningstakt som ser ut att hålla i sig även i år och nästa år, visar Industrifaktas bevakning.

Industrifaktas löpande bevakning av utvecklingen på installationsmarknaderna visar att den totala installationsvolymens ökning 2010 uppgick till drygt 5 procent. I år och nästa år väntas den samlade volymen installationer öka med knappt 5 procent årligen och det är troligen elinstallationer som får den starkaste tillväxten.
Volymen baseras på påbörjade husbyggnadsinvesteringar, industriinstallationer och löpande byggnadsunderhåll.

Ventilation lyfte kraftigt
För 2010 skedde den mest positiva utvecklingen inom ventilation, som lyfte kraftigt. Det var tack vare att nybyggnad av flerbostadshus i det närmaste fördubblade sin påbörjandevolym.

Svagare ökning inom industrin
Branscher som har stark koppling till industrin, till exempel industrirör och industrielinstallationer, utvecklades svagare. Orsaken var kapacitetsöverskottet i industrin som höll tillbaka maskininvesteringarna.


Länk: Industrifakta, Marknadssignaler och prognoser

 

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.