Nyheter

Inramad duschvägg

Rama in din dusch
Trac är en ny serie duschväggar från INR med skenor som ramar in de tjocka glasväggarna.

Duschväggarna är tillverkade av 8 mm säkerhetsglas och har U-formade skenor av blankpolerat aluminium. Glaset finns som helt transparent, frostat, grått eller som klarglas med ytbehandling Timeless, en ytbehandling som gör att vattnet rinner lättare av glaset och som håller glaset rent från kalk.
Tillverkningen sker i Sverige.

Plusmodellerna har glas från golv till tak och skenorna kan, förutom blankpolerade, även fås lackerade i matt svart. Skenorna kan antingen monteras ovanpå golv- och väggbeklädnad eller infällda i kaklet eller klinkern. Måtten kan anpassas efter önskemål med höjd upp till 2 500 mm och bredd mellan 150 till 1200 mm. 

Förutom plusmodellerna finns serien även i lägre fasta modeller, för montering i nischer och hörn samt som en skjutdörr.
Skjutdörren kan erhållas med stängningsdämpare som gör att dörren glider igen mjukt.

INR lämnar 15 års garanti på duschväggarna.

På företagets webbplats finns ett verktyg, Duschverkstan, för planering av duschutrymmen där olika modeller kan måttanpassas och önskade tillval göras.

Skriven av Anna Göth

Blankpolerad skena
Blankpolerad skena
Trac modell 43
Trac modell 43
Trac modell 20
Trac modell 20

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.