Nyheter

Inramad duschvägg

Rama in din dusch
Trac är en ny serie duschväggar från INR med skenor som ramar in de tjocka glasväggarna.

Duschväggarna är tillverkade av 8 mm säkerhetsglas och har U-formade skenor av blankpolerat aluminium. Glaset finns som helt transparent, frostat, grått eller som klarglas med ytbehandling Timeless, en ytbehandling som gör att vattnet rinner lättare av glaset och som håller glaset rent från kalk.
Tillverkningen sker i Sverige.

Plusmodellerna har glas från golv till tak och skenorna kan, förutom blankpolerade, även fås lackerade i matt svart. Skenorna kan antingen monteras ovanpå golv- och väggbeklädnad eller infällda i kaklet eller klinkern. Måtten kan anpassas efter önskemål med höjd upp till 2 500 mm och bredd mellan 150 till 1200 mm. 

Förutom plusmodellerna finns serien även i lägre fasta modeller, för montering i nischer och hörn samt som en skjutdörr.
Skjutdörren kan erhållas med stängningsdämpare som gör att dörren glider igen mjukt.

INR lämnar 15 års garanti på duschväggarna.

På företagets webbplats finns ett verktyg, Duschverkstan, för planering av duschutrymmen där olika modeller kan måttanpassas och önskade tillval göras.

Skriven av Anna Göth

Blankpolerad skena
Blankpolerad skena
Trac modell 43
Trac modell 43
Trac modell 20
Trac modell 20

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.