• Nyheter
  • Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Nyheter

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten
Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Renson Sense mäter koldioxidhalten i rummet och visar visuellt med en färgmarkering när koldioxidhalten överstiger rekommenderade värden. Inneklimatmätaren övervakar även fukt, vissa lukter, VOC, ljud, temperatur och ljus. Via en app kan mätvärdena ses i realtid och även följas en vecka tillbaka i tiden. Appen finns för både iOS och Android.

Genom visualisering på displayen visar mätenheten hur hälsosamt rummet är. Komfortindex använder alla tillgängliga sensorer och visar med symboler vilka faktorer som försämrar inneklimatet. Koldioxidnivån visas med en färgkodbelysning mellan ljusblå (bra), orange (medel) och röd (dålig) hur status på luftkvaliteten är.

Mått (L×B×H): 100×100×29 mm.

Healthy Homes får stöd i affärsvecklingen genom Dalarna Science Parks inkubator.

Skriven av Anna Göth

Renson Sense inneklimatmätare
Renson Sense inneklimatmätare
Renson Sense Inneklimatmätare med färgvisualisering
Renson Sense Inneklimatmätare med färgvisualisering
Renson Sense inneklimatmätare, app
Renson Sense inneklimatmätare, app

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.