• Nyheter
  • Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Nyheter

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten
Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Renson Sense mäter koldioxidhalten i rummet och visar visuellt med en färgmarkering när koldioxidhalten överstiger rekommenderade värden. Inneklimatmätaren övervakar även fukt, vissa lukter, VOC, ljud, temperatur och ljus. Via en app kan mätvärdena ses i realtid och även följas en vecka tillbaka i tiden. Appen finns för både iOS och Android.

Genom visualisering på displayen visar mätenheten hur hälsosamt rummet är. Komfortindex använder alla tillgängliga sensorer och visar med symboler vilka faktorer som försämrar inneklimatet. Koldioxidnivån visas med en färgkodbelysning mellan ljusblå (bra), orange (medel) och röd (dålig) hur status på luftkvaliteten är.

Mått (L×B×H): 100×100×29 mm.

Healthy Homes får stöd i affärsvecklingen genom Dalarna Science Parks inkubator.

Skriven av Anna Göth

Renson Sense inneklimatmätare
Renson Sense inneklimatmätare
Renson Sense Inneklimatmätare med färgvisualisering
Renson Sense Inneklimatmätare med färgvisualisering
Renson Sense inneklimatmätare, app
Renson Sense inneklimatmätare, app

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!