Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Nyheter

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten
Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Renson Sense mäter koldioxidhalten i rummet och visar visuellt med en färgmarkering när koldioxidhalten överstiger rekommenderade värden. Inneklimatmätaren övervakar även fukt, vissa lukter, VOC, ljud, temperatur och ljus. Via en app kan mätvärdena ses i realtid och även följas en vecka tillbaka i tiden. Appen finns för både iOS och Android.

Genom visualisering på displayen visar mätenheten hur hälsosamt rummet är. Komfortindex använder alla tillgängliga sensorer och visar med symboler vilka faktorer som försämrar inneklimatet. Koldioxidnivån visas med en färgkodbelysning mellan ljusblå (bra), orange (medel) och röd (dålig) hur status på luftkvaliteten är.

Mått (L×B×H): 100×100×29 mm.

Healthy Homes får stöd i affärsvecklingen genom Dalarna Science Parks inkubator.

Skriven av Anna Göth

Renson Sense inneklimatmätare
Renson Sense inneklimatmätare
Renson Sense Inneklimatmätare med färgvisualisering
Renson Sense Inneklimatmätare med färgvisualisering
Renson Sense inneklimatmätare, app
Renson Sense inneklimatmätare, app

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Desinfektion med hjälp av UV-C strålning

Desinfektionsprodukter för konsumenter

Signify lanserar två Philips UV-C desinfektionsprodukter som är speciellt avsedda för konsumenter. Sedan tidigare finns UV-C belysning för t ex kontor, fabriker, butiker och restauranger där UV-C strålningen används för att desinficera luft, ytor och vatten från virus och bakterier.