Nyheter

Injekteringssystem för betong

Injekteringssystem för betong
Injekteringsmassa WIT-UH 300 från Würth är ett nytt hybridsystem för tunga infästningar och armeringar i betong.

För att möta de höga säkerhetskrav som finns vid montage för tunga infästningar i betong, lanserar Würth ett egenutvecklat injekteringssystemet för både sprucken eller osprucken betong.

WIT-UH300 Injekteringssystem är en hybridmassa för betong som möjliggör hög belastning även vid ett litet förankringsdjup. Den uppfyller Boverkets konstruktionsregler, EKS 10 (eurokoder) samt europeisk standard European Technical Assessment (ETA-17/0036, ETA-17/0127). Massan är avsedd för infästning av bärande-/ sekundära stålkonstruktioner t ex pelare, balkar, räcken i sprucken eller osprucken betong. Systemet har även hög prestanda för efterinstallerad armering (REBAR) i betong.

Massan härdas på 30 minuter och har ett anpassningsbart förankringsdjup, vilket gör det enkelt att planera sina projekt. WIT-UH300 är kortvarigt stabil upp till +160 °C, och kan därför användas i exempelvis lackeringsverkstäder.

Würth erbjuder också ett beräkningsprogram som innefattar ett stort antal moduler för beräkningar i betong och murverk. Programvaran hjälper till vid beräkning av infästning enligt de senaste byggreglerna och konstruktionsregler som gäller.

Egenskaper
Uppfyller kraven för seismiska tillämpningar (C1/C2).
Brandmotstånd A1 enligt EN 1992 för armering.
LEED godkänd enligt det amerikanska miljöklassningssystemet.
Härdningstemperatur -5 °C - +40 °C.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.
.
.

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.