Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Infrarött sprider värmen

Infrarött sprider värmen
Infraswiss värmepaneler ger värme med hjälp av infraröd strålning. Det är en teknik som ska ge ett energieffektivt alternativ till direktverkande el.

  
 
 Med infraröd strålning kan temperaturen fördelas jämnare mellan golv och tak. Tekniken ska även ge mindre torr luft jämfört med vanliga elradiatorer.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värmepaneler som avger infraröd strålning är ett energieffektivt alternativ till direktverkande elradiatorer. Det menar Lars Enström på Infraswed AB, som är svensk generalagent för den schweiziska leverantören Infraswiss.

– En traditionell elradiator värmer först upp luften som sedan värmer rummets ytor och föremål. Den infraröda strålningen fungerar tvärtom och värmer upp föremål som sedan avger värme till luften. På så vis kan man få samma rumstemperatur till halva elkostnaden, säger han.

Ändrar temperatur snabbt
Den infraröda tekniken tillåter snabb förändring av temperaturen.

- I ett rum med termostat kan energianvändningen snabbt dras ner när man exempelvis får tillskottsvärme från solen. Systemets snabbhet gör att det också blir effektivt att arbeta med dag- och nattemperatur, berättar Lars Enström.

Strålar fritt från taket
Värmepanelerna har fästen för utanpåliggande eller infälld montering på vägg eller i tak.

- I första hand rekommenderar vi montering i tak. Då är det enklare att få fritt fält för värmestrålningen oavsett hur rummet är möblerat, säger Lars Enström.

- Eftersom strålningen påverkar alla ytor i rummet fördelas också värmen bättre mellan golv och tak, fortsätter han.

Även för våtrum
Infrapanelerna har en slät yta som består av härdat säkerhetsglas. Glaset finns med blank eller matt yta i vitt, svart eller grönt.

Det går även att få panelerna med spegelglas. Eftersom de har skyddsklass IP54 kan de monteras i våtrum och kan exempelvis fungera som badrumsspeglar.

Lång livslängd
Värmepanelerna ansluts till 230 volt. Endera till uttag eller fast anslutning.
De monterade panelerna uppges ha en livslängd på cirka 40 år.Martin Steno, redaktör

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.