Nyheter

Industriväggar av glas

Industriväggar av glas, Vitrum Line
Line är ett nytt tillskott i Vitrums sortiment av glasväggar. De nya glasväggarna är spröjsade och har en modern, industriell design som påminner om smidesfönster.

Glasväggarna finns med ett stort urval av glasindelningar med olika typer av dörrlösningar, både slagdörrar och skjutdörrar.

Glaspartierna ramas in av aluminiumprofiler med genomgående eller utanpåliggande spröjs. Genomgående spröjs ger en mer profilbetonad design och är också lämplig vid höga glasväggar eller för förstärkt stabilitet. Utanpåliggande, sk Dekor, gör det möjligt att använda fullhöga glas.

Delning och antal profiler kan anpassas efter önskemål. Profilerna pulverlackeras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Profilsystemet är anpassat för glas med tjocklek 8, 8,76, 10 eller 10,76 mm.

Systemet kan användas för bland annat kontorsmiljöer eller andra offentliga miljöer och anpassas efter specifikt projekt.

Skriven av Anna Göth

Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsväggar

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.