Nyheter

Industriväggar av glas

Industriväggar av glas, Vitrum Line
Line är ett nytt tillskott i Vitrums sortiment av glasväggar. De nya glasväggarna är spröjsade och har en modern, industriell design som påminner om smidesfönster.

Glasväggarna finns med ett stort urval av glasindelningar med olika typer av dörrlösningar, både slagdörrar och skjutdörrar.

Glaspartierna ramas in av aluminiumprofiler med genomgående eller utanpåliggande spröjs. Genomgående spröjs ger en mer profilbetonad design och är också lämplig vid höga glasväggar eller för förstärkt stabilitet. Utanpåliggande, sk Dekor, gör det möjligt att använda fullhöga glas.

Delning och antal profiler kan anpassas efter önskemål. Profilerna pulverlackeras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Profilsystemet är anpassat för glas med tjocklek 8, 8,76, 10 eller 10,76 mm.

Systemet kan användas för bland annat kontorsmiljöer eller andra offentliga miljöer och anpassas efter specifikt projekt.

Skriven av Anna Göth

Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.