Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Industriväggar av glas

Industriväggar av glas, Vitrum Line
Line är ett nytt tillskott i Vitrums sortiment av glasväggar. De nya glasväggarna är spröjsade och har en modern, industriell design som påminner om smidesfönster.

Glasväggarna finns med ett stort urval av glasindelningar med olika typer av dörrlösningar, både slagdörrar och skjutdörrar.

Glaspartierna ramas in av aluminiumprofiler med genomgående eller utanpåliggande spröjs. Genomgående spröjs ger en mer profilbetonad design och är också lämplig vid höga glasväggar eller för förstärkt stabilitet. Utanpåliggande, sk Dekor, gör det möjligt att använda fullhöga glas.

Delning och antal profiler kan anpassas efter önskemål. Profilerna pulverlackeras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Profilsystemet är anpassat för glas med tjocklek 8, 8,76, 10 eller 10,76 mm.

Systemet kan användas för bland annat kontorsmiljöer eller andra offentliga miljöer och anpassas efter specifikt projekt.

Skriven av Anna Göth

Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.