För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Industriväggar av glas

Industriväggar av glas, Vitrum Line
Line är ett nytt tillskott i Vitrums sortiment av glasväggar. De nya glasväggarna är spröjsade och har en modern, industriell design som påminner om smidesfönster.

Glasväggarna finns med ett stort urval av glasindelningar med olika typer av dörrlösningar, både slagdörrar och skjutdörrar.

Glaspartierna ramas in av aluminiumprofiler med genomgående eller utanpåliggande spröjs. Genomgående spröjs ger en mer profilbetonad design och är också lämplig vid höga glasväggar eller för förstärkt stabilitet. Utanpåliggande, sk Dekor, gör det möjligt att använda fullhöga glas.

Delning och antal profiler kan anpassas efter önskemål. Profilerna pulverlackeras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Profilsystemet är anpassat för glas med tjocklek 8, 8,76, 10 eller 10,76 mm.

Systemet kan användas för bland annat kontorsmiljöer eller andra offentliga miljöer och anpassas efter specifikt projekt.

Skriven av Anna Göth

Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, slagdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr
Vitrum Line glasväggar, skjutdörr

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.

Laddinfrastruktur för framtiden

Laddinfrastruktur för framtiden

Den 15 maj träder en ny lag i kraft som innebär att det måste byggas in laddmöjligheter för elbilar vid ny- och ombyggnation av parkeringar. Schneider Electric har tagit fram en kanalskena för laddning som enkelt kan kompletteras med nya EVlink laddpunkter när behovet växer.