Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Industrifaktas Nordenrapport

INGEN BILD
Förra årets husbyggnadsinvesteringar minskade kraftigare i de övriga nordiska länderna, visar ny rapport från Industrifakta.

Industrifaktas färska analys över byggmarknaden i de nordiska länderna Danmark, Finland och Norge, visar att de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna föll med 15–20 procent 2008. Utfallet kan jämföras med Sverige där minskningen beräknas till 6 procent.

Investeringar i olika sektorer

Nybyggandet av bostäder utvecklades svagt i alla fyra länderna. Industrins investeringar steg kraftigt i Sverige medan de sjönk i de övriga nordiska länderna. Danmark var ensam om att redovisa en ökad husbyggnadsvolym inom kontor och handel medan Finland, som enda land i jämförelsen, hade en ökad byggaktivitet inom offentlig sektor. Danmark och Sverige väntas i jämförelsen få den svagaste utvecklingen av husbyggandet i år.


Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.