• Nyheter
  • Industrifaktas konsultpanel visar god tillväxt i byggbranschen

Nyheter

Industrifaktas konsultpanel visar god tillväxt i byggbranschen

Industrifaktas konsultpanel visar god tillväxt i byggbranschen
Färska resultat från Industrifaktas konsultpanel indikerar att aktiviteten på byggmarknaden kan komma att öka med 4-5 procent under de kommande två åren.

I panelen, som intervjuas vid två tillfällen per år, ingår ett 60-tal arkitekter och byggtekniska konsultföretag. Konsultföretagen kommer tidigt in i byggprojekten och därför ger arbetsvolym och orderstock en tydlig fingervisning om hur husbyggnadsinvesteringarna kan komma att utvecklas den närmaste tiden. Arbetsvolymen hos konsultpanelen hade i januari ökat med knappt 5 procent jämfört med för sex månader sedan.

Orderstocken, som är en indikator på konsulternas uppdragsvolym i nuläget, visade i den senaste mätningen en ökning med drygt 4 procent. Arkitekter och byggtekniska konsulter var de sektorer som i den senaste mätningen visade mest positiv utveckling. En fördjupning av resultaten presenteras i Industrifaktas kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg, som finns tillgänglig i slutet av mars.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.