Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Industrifaktas konsultindikator fortsätter falla

Nyheter

Industrifaktas konsultindikator fortsätter falla

INGEN BILD
Arbetsvolymen för arkitekter och konsultföretag i byggbranschen har i genomsnitt sjunkit med 5 procent under det senaste året.

Arbetsvolymen för arkitekter och konsultföretag har ökat stabilt under perioden 2004 till 2007. Men därefter har volymen sjunkit. Under det senaste året har arbetsvolymen i genomsnitt sjunkit med cirka 5 procent. Och det senaste halvåret var minskningen knappt 2 procent. Orderstocken för kommande halvår visar emellertid en ökning med knappt 1 procent.

Något sämre för tekniska konsulter

Sämst utfall för arbetsvolymen visar de byggtekniska konsulterna med minus 5 procent under det senaste halvåret. Arkitekternas arbetsvolym steg under samma period med cirka 2,5 procent.

Mätningar visar på utvecklingen

Siffrorna kommer från mätningar som Industrifakta halvårsvis gör av arbetsvolym och orderstock hos ett 60-tal arkitekter och konsultföretag i byggbranschen. Resultatet ger indikatorer på hur olika delar av byggmarknaden kan väntas utvecklas på 1-2 års sikt.


Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_b.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.