• Nyheter
  • Industrialisering underlättar kompetensförsörjning

Nyheter

Industrialisering underlättar kompetensförsörjning

INGEN BILD
Genom ökad industrialisering kan byggsektorn höja kapaciteten och därigenom klara kompetensförsörjningen vid kommande stora pensionsavgångar.

En av byggsektorns stora utmaningar är att hantera kompetensförsörjningen när åldersavgångarna ökar. En väg är att öka graden av industrialisering i byggandet och därigenom tillföra ökad kapacitet.

Utvecklar nya arbetssätt
Det är ett av motiven till att allt fler byggföretag utvecklar nya arbetssätt med industriella utgångspunkter. Denna utveckling har pågått länge, men verkar nu accelerera och ta sig mer varierade uttryck än tidigare.

Krav på kostnadseffektivt byggande
Troligen är kraven på ett mer kostnadseffektivt byggande för bland annat unga hushåll och studenter en annan bidragande orsak. Ett exempel är HSB i Stockholm, som i ett nytt projekt avser att sänka byggnadskostnaden med 15-20 procent genom nytänkande när det gäller metoder och finansiering.

 

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.