Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Industrialiserat byggande blir mer flexibelt

Nyheter

Industrialiserat byggande blir mer flexibelt

INGEN BILD
Det industriella byggandet går mer mot småskalighet och större flexibilitet än tidigare, skriver Industrifakta i en nyligen publicerad rapport.

Modultänkandet verkar få en viktigare roll i det industriella byggandet. Detta kan leda till ett mer småskaligt industriellt byggande med större flexibilitet än tidigare storskaliga och mer begränsade system. I en rapport om konsekvenser av industrialiserat byggande pekar analysföretaget Industrifakta på ett antal förändringar i arbetssätt för olika aktörer i byggprocessen.

Arkitekter brett involverade
Utvecklingen av det industrialiserade byggandet kan bland annat leda till att arkitekterna blir mer delaktiga i utformning och design av system, moduler och volymelement. Både beställare och konsulter kan tvingas bli mer funktionsinriktade i sitt tänkande. I projekteringen kan man redan på ett tidigt stadium behöva planera för badrumsmodul, köksmodul eller liknande.

Gränser mellan yrkesgrupper otydligare
En annan effekt är att gränserna mellan olika yrkesgrupper, som till exempel installatörer och hantverkare blir mer otydliga. Detta kan också få till följd att olika materialleverantörer knyts samman på ett effektivare sätt.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/industrialiserat_byggande.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.