• Nyheter
  • Individuell ventilation för arbetsplatsen

Nyheter

Individuell ventilation för arbetsplatsen

Individuell ventilation för arbetsplatsen
2008-05-29
Ventilationssystemet Personlig Ventilation, från Exhausto, ger varje medarbetare själv möjligheten att styra inneklimatet och mängden frisk luft till den egna arbetsplatsen.

    
 

PV-AirZone 200 är ett ventilationsaggregat som ger möjlighet till individuell reglering av luftmängd och temperatur vid varje enskild arbetsplats.

 

PV-AirZone 200 är ett ventilationsaggregat med inställningsbara munstycken och individuell reglering av luftmängd och temperatur. Aggregatet är utformat för att monteras på skrivbord, precis bakom en platt datorskärm. Det är anpassat för horisontell tilluft över datorskärmen och luften har en temperatur mellan 18 och 23 grader.


Styrning av ventilation till varje arbetsplats
Aggregatet är försett med ett eget spjäll, strömtillförsel och regulator som gör det möjligt för varje medarbetare att själv reglera luftmängden till den egna arbetsplatsen. Det kan kopplas till byggnadens ventilationsanläggning via servicepelare, väggpaneler eller luftintag.
Aggregatet är tillverkat av anodiserat aluminium och har svart plastbeläggning av ABS. Standardfärger är aluminium och grafitgrå, men kan även levereras i andra färger.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.