• Nyheter
  • Individuell ventilation för arbetsplatsen

Nyheter

Individuell ventilation för arbetsplatsen

Individuell ventilation för arbetsplatsen
2008-05-29
Ventilationssystemet Personlig Ventilation, från Exhausto, ger varje medarbetare själv möjligheten att styra inneklimatet och mängden frisk luft till den egna arbetsplatsen.

    
 

PV-AirZone 200 är ett ventilationsaggregat som ger möjlighet till individuell reglering av luftmängd och temperatur vid varje enskild arbetsplats.

 

PV-AirZone 200 är ett ventilationsaggregat med inställningsbara munstycken och individuell reglering av luftmängd och temperatur. Aggregatet är utformat för att monteras på skrivbord, precis bakom en platt datorskärm. Det är anpassat för horisontell tilluft över datorskärmen och luften har en temperatur mellan 18 och 23 grader.


Styrning av ventilation till varje arbetsplats
Aggregatet är försett med ett eget spjäll, strömtillförsel och regulator som gör det möjligt för varje medarbetare att själv reglera luftmängden till den egna arbetsplatsen. Det kan kopplas till byggnadens ventilationsanläggning via servicepelare, väggpaneler eller luftintag.
Aggregatet är tillverkat av anodiserat aluminium och har svart plastbeläggning av ABS. Standardfärger är aluminium och grafitgrå, men kan även levereras i andra färger.

Nyheter

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.

Takarmatur NatureConnect härmar dagsljus på sjukhus

Takarmatur som härmar dagsljus

Belysningsföretaget Signifys produkt NatureConnect ser ut som ett vanligt takfönster men är en takarmatur vars LED-spektra påminner om naturligt dagsljus och som efterliknar solens dygnsrytm för att hjälpa människor som vistas i inomhusmiljöer att känna sig aktiva under dagen och vila bra på natten. Ljusarmaturen skapar en känsla av rymd och kan installeras i miljöer som vanligtvis inte får naturligt dagsljus som exempelvis butiker, kontor, konferenslokaler, vårdboenden och sjukhus.

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

LocStone kantstensförankring ställs direkt på asfaltjusteringen

Kantstensförankring utan betong

Det svenska innovationsföretaget Locstone har tagit fram en patenterad konstruktion som förankrar kantstenarna i körbanans beläggning vilket gör att man slipper traditionellt mothåll av klimatbelastande betong. Locstone räknar med en besparing på upp till 28 kg CO2* per meter och cirka 10 cm granit per sten eftersom de inte behöver grävas ner och motgjutas utan ställs direkt på asfaltjusteringen.