• Nyheter
  • Inbromsning för byggandet enligt Industrifakta

Nyheter

Inbromsning för byggandet enligt Industrifakta

Inbromsning för byggandet enligt Industrifaktas teknikpanel Foto Harald Holm
Signaler från industrifaktas industripanel visar att arbetsvolymen i de tidiga skedena minskar.

Nu kommer signaler på att tillväxten på byggmarknaden mattas av, om man får tro de arkitekter och tekniska konsulter som ingår i Industrifaktas löpande konjunkturindikatorer. Arbetsvolymen hos de konsulter som kommer in tidigt i byggprocessen, som arkitekter och byggtekniska konsulter, har det senaste halvåret ökat med blygsamma 1 procent i genomsnitt. Detta visar en tydlig inbromsning jämfört med undersökningen som gjordes efter årsskiftet i år.

Varje halvår sammanställer analysföretaget Industrifakta hur orderstock och arbetsvolym förändras hos en panel med konsulter relaterade till byggmarknaden. Enligt konsulternas orderstockar kommer den samlade aktiviteten på husbyggnadsmarknaden att växa med i storleksordningen 2 procent det kommande 12 månaderna. Utfallet i den senaste mätningen indikerar visserligen en fortsatt tillväxt för husbyggnadsinvesteringarna under det kommande året men i avsevärt lägre takt än de senaste två åren. Bostadsbyggandet spås växa ytterligare något, medan kontor och handel troligen kommer att utvecklas svagare än andra sektorer på marknaden.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.