Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Importen av byggvaror ökar

INGEN BILD
En växande andel av byggvarorna på den svenska marknaden kommer från import, visar Industrifaktas nya framtidsrapport.

Totalt användes det byggvaror för mer än 130 miljarder kronor på den svenska marknaden 2008. En växande andel av dessa importerades från bland annat lågprisländer i Asien och importen väntas fortsätta öka de kommande åren. Exporten är dock totalt sett fortfarande större, men kommer troligen att stagnera. Detta framgår av Industrifaktas nya framtidsrapport om byggvarumarknaden 2010-2014.

Nästan hälften importeras

Drygt 40 procent av byggvaruförsäljningen till husbyggnad och underhåll utgjordes 2008 av importerade produkter. Baserat på statistik för ett trettiotal större byggvarugrupper ökade importen med nästan 90 procent från 2002 till 2008.

Import av elprodukter ökar

Varugrupper som värdemässigt har ökat sin import under senare år är bland annat elektrisk tråd och kabel samt belysningsarmaturer. Mycket pekar på att de stora byggföretagen fortsätter att öka sin import av byggvaror. Det finns också tecken på att strategiska inköpssamarbeten med svenska tillverkare blir vanligare.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/byggmarknadsrapport/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.