Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen

Nyheter

I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen

I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen
Den dolda karmkonstruktionen I-karm är anpassad för träregelväggar. Karmen skapar ett stilrent och modernt uttryck i inomhusmiljö. Den passar både inåtgående och utåtgående innerdörrmodeller.

Karmen är tillverkad i trä och har dolda gångjärn, och är anpassad för montage mot 70 mm regel med gips och OSB-skiva, men kan även anpassas för andra väggkonstruktioner och tjocklekar.

Ekstrands I-karm har ett enhetligt utseende oavsett om dörrarna är in eller utåtgående och är en konstruktion som integrerar karmen i väggen. 

I-karmen är en vidareutveckling av Ekstrands PS-karm. Den är utvecklad för att vara en integrerad del av väggen och är helt i trä med dolda, justerbara
gångjärn i stål. 

I-karmens yttermått är 936 x 2113 mm för standard M9 x 21 (825 x 2040 mm) dörrblad. Den är avsedd för dolt montage i 118 mm vägg bestående av 70 mm regel och ytskikt av gipsskiva på OSB-skiva. Levereras som standard med komforthöjande och ljuddämpande tätningslist. Karmen är ett tillval som kan fås till valfri innerdörr ur Ekstrands TYP 1 sortiment.

Karmen skall monteras i väggen innan gipsskivorna sätts. När gipsskivorna väl är på plats kan karmen inte längre justeras. Det är därför viktigt att karmen justeras in noggrant och det görs lämpligast med dörren hängd i karm. Efter justering av karm demonteras dörrbladet och förvaras tills bygget är färdigt.

Skriven av Malena Beijer

Dold karm
Dold karm
Karmen ger ett slätt intryck
Karmen ger ett slätt intryck

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.