För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen

Nyheter

I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen

I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen
Den dolda karmkonstruktionen I-karm är anpassad för träregelväggar. Karmen skapar ett stilrent och modernt uttryck i inomhusmiljö. Den passar både inåtgående och utåtgående innerdörrmodeller.

Karmen är tillverkad i trä och har dolda gångjärn, och är anpassad för montage mot 70 mm regel med gips och OSB-skiva, men kan även anpassas för andra väggkonstruktioner och tjocklekar.

Ekstrands I-karm har ett enhetligt utseende oavsett om dörrarna är in eller utåtgående och är en konstruktion som integrerar karmen i väggen. 

I-karmen är en vidareutveckling av Ekstrands PS-karm. Den är utvecklad för att vara en integrerad del av väggen och är helt i trä med dolda, justerbara
gångjärn i stål. 

I-karmens yttermått är 936 x 2113 mm för standard M9 x 21 (825 x 2040 mm) dörrblad. Den är avsedd för dolt montage i 118 mm vägg bestående av 70 mm regel och ytskikt av gipsskiva på OSB-skiva. Levereras som standard med komforthöjande och ljuddämpande tätningslist. Karmen är ett tillval som kan fås till valfri innerdörr ur Ekstrands TYP 1 sortiment.

Karmen skall monteras i väggen innan gipsskivorna sätts. När gipsskivorna väl är på plats kan karmen inte längre justeras. Det är därför viktigt att karmen justeras in noggrant och det görs lämpligast med dörren hängd i karm. Efter justering av karm demonteras dörrbladet och förvaras tills bygget är färdigt.

Skriven av Malena Beijer

Dold karm
Dold karm
Karmen ger ett slätt intryck
Karmen ger ett slätt intryck

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.

Laddinfrastruktur för framtiden

Laddinfrastruktur för framtiden

Den 15 maj träder en ny lag i kraft som innebär att det måste byggas in laddmöjligheter för elbilar vid ny- och ombyggnation av parkeringar. Schneider Electric har tagit fram en kanalskena för laddning som enkelt kan kompletteras med nya EVlink laddpunkter när behovet växer.