• Nyheter
  • I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen

Nyheter

I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen

I-Karm från Ekstrands, ny karm som döljs i väggen
Den dolda karmkonstruktionen I-karm är anpassad för träregelväggar. Karmen skapar ett stilrent och modernt uttryck i inomhusmiljö. Den passar både inåtgående och utåtgående innerdörrmodeller.

Karmen är tillverkad i trä och har dolda gångjärn, och är anpassad för montage mot 70 mm regel med gips och OSB-skiva, men kan även anpassas för andra väggkonstruktioner och tjocklekar.

Ekstrands I-karm har ett enhetligt utseende oavsett om dörrarna är in eller utåtgående och är en konstruktion som integrerar karmen i väggen. 

I-karmen är en vidareutveckling av Ekstrands PS-karm. Den är utvecklad för att vara en integrerad del av väggen och är helt i trä med dolda, justerbara
gångjärn i stål. 

I-karmens yttermått är 936 x 2113 mm för standard M9 x 21 (825 x 2040 mm) dörrblad. Den är avsedd för dolt montage i 118 mm vägg bestående av 70 mm regel och ytskikt av gipsskiva på OSB-skiva. Levereras som standard med komforthöjande och ljuddämpande tätningslist. Karmen är ett tillval som kan fås till valfri innerdörr ur Ekstrands TYP 1 sortiment.

Karmen skall monteras i väggen innan gipsskivorna sätts. När gipsskivorna väl är på plats kan karmen inte längre justeras. Det är därför viktigt att karmen justeras in noggrant och det görs lämpligast med dörren hängd i karm. Efter justering av karm demonteras dörrbladet och förvaras tills bygget är färdigt.

Skriven av Malena Beijer

Dold karm
Dold karm
Karmen ger ett slätt intryck
Karmen ger ett slätt intryck

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.