Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Hyresgäster prioriterar invändig renovering

Nyheter

Hyresgäster prioriterar invändig renovering

INGEN BILD
Viktigast är att renovera kök, badrum, värme och ventilation. Det säger intervjuade hyresgäster i en aktuell undersökning av Industrifakta.

Enligt en intervjuundersökning Industrifakta gjort till sin senaste marknadsstudie "Renoveringsbehov och prioriteringar i rekordårens flerbostadshus byggda 1961-1975" är hyresgästernas viktigaste åtgärder att renovera kök, badrum, värmesystem och ventilation. Detta stämmer mycket väl överens med fastighetsägarnas bedömningar.

Skilda åsikter om utvändig upprustning
När det gäller utvändiga upprustningsbehov och energibesparande åtgärder går åsikterna brett isär. Detta ställer stora krav på fastighetsägarens förmåga att kommunicera med de boende. Är ägarna otydliga i sin kommunikation är det svårt att få gehör för framtida hyreshöjningar bland de boende.

Boende villiga betala
Det kanske mest överraskande är att den hyreshöjning de boende är villiga att acceptera ligger nära den som behövs, enligt fastighetsägarna. Därmed borde det finnas goda möjligheter att kunna genomföra mycket av de akuta åtgärderna. Det krävs dock att finansiering kan ske till rimliga kostnader.

 

Källa: Industrifakta AB Marknadssignaler & Prognoser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.