Nyheter

Hyllsystem för trånga utrymmen

Hyllsystem för trånga utrymmen
Elfa har skapat ett sortiment för grunda och trånga utrymmen. Det är en kompakt förvaring, som bygger på ett topphängt konsolsystem med endast 300 mm djup.

Elfa Classic topphängt system är ett smidigt sätt att montera deras Klick-in system. Allt hänger då på en bärlist, och blir då väldigt flexibelt eftersom väggskenorna är flyttbara. Man skruvar bara in bärlisten i väggen. Inredningen klickas sen fast med hjälp av konsoler.

Man kan välja bland elfas stora urval av inredning, med allt från hyllor, korgar och en rad av specialdetaljer. Klick-in systemet kan måttanpassas så att det passar överallt där man har en vägg att skruva i. För trånga hallar eller liknande är de minsta modulerna endast 300 mm djupa.

Konsolen är huvudkomponenten för att hålla uppe den övriga inredningen och tillbehören i Klick-in systemet, och den hakas i hängskenan. Den är utrustad med urtag för klädstångshållare, men används även för klick-in hyllor, backar, utdragbara byxhängare eller skoställ m m. Finns även med större djup för andra applikationer.

Systemet är tillverkat i stål, som antingen går att få med metallfinish eller vitlackerat. Det finns även hyllplan i melamin eller massivt trä.

Skriven av Malena Beijer

Flexibel lösning för trångt utrymme
Flexibel lösning för trångt utrymme
Klick-in topphängt system
Klick-in topphängt system

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.