Nyheter

Hussvamp spåras med DNA-test

Hussvamp spåras med DNA-test
Den fruktade äkta hussvampen kan enkelt spåras med hjälp av DNA-analys.

       
 

Dynamic Codes DNA-test ska enkelt ge ett snabbt svar på om det finns äkta hussvamp i huset.

  

Företaget Dynamic Code erbjuder ett DNA-test som indikerar förekomst av äkta hussvamp i småhus. Med hjälp av en bomullspinne tas ett dammprov på olika ställen i huset alternativt där det finns misstanke om hussvampen.

Skickas för analys
Provet skickas till företagets ackrediterade laboratorium för analys. Provsvaret kan sedan hämtas på företagets webbplats efter 1–3 dagar. Svaret hämtas med hjälp av en personlig kod som ingår i testpaketet.

Sporer en förutsättning
Resultatet ger en indikation om det finns hussvamp i huset. För detektion av hussvamp i ett dammprov krävs att svampen bildat sporer. Ett resultat som säger att ingen hussvampförekomst är påvisad behöver därför inte betyda att hussvamp inte finns i huset.

 

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.