Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Hussvamp spåras med DNA-test

Hussvamp spåras med DNA-test
Den fruktade äkta hussvampen kan enkelt spåras med hjälp av DNA-analys.

       
 

Dynamic Codes DNA-test ska enkelt ge ett snabbt svar på om det finns äkta hussvamp i huset.

  

Företaget Dynamic Code erbjuder ett DNA-test som indikerar förekomst av äkta hussvamp i småhus. Med hjälp av en bomullspinne tas ett dammprov på olika ställen i huset alternativt där det finns misstanke om hussvampen.

Skickas för analys
Provet skickas till företagets ackrediterade laboratorium för analys. Provsvaret kan sedan hämtas på företagets webbplats efter 1–3 dagar. Svaret hämtas med hjälp av en personlig kod som ingår i testpaketet.

Sporer en förutsättning
Resultatet ger en indikation om det finns hussvamp i huset. För detektion av hussvamp i ett dammprov krävs att svampen bildat sporer. Ett resultat som säger att ingen hussvampförekomst är påvisad behöver därför inte betyda att hussvamp inte finns i huset.

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.