Nyheter

Hussvamp spåras med DNA-test

Hussvamp spåras med DNA-test
Den fruktade äkta hussvampen kan enkelt spåras med hjälp av DNA-analys.

       
 

Dynamic Codes DNA-test ska enkelt ge ett snabbt svar på om det finns äkta hussvamp i huset.

  

Företaget Dynamic Code erbjuder ett DNA-test som indikerar förekomst av äkta hussvamp i småhus. Med hjälp av en bomullspinne tas ett dammprov på olika ställen i huset alternativt där det finns misstanke om hussvampen.

Skickas för analys
Provet skickas till företagets ackrediterade laboratorium för analys. Provsvaret kan sedan hämtas på företagets webbplats efter 1–3 dagar. Svaret hämtas med hjälp av en personlig kod som ingår i testpaketet.

Sporer en förutsättning
Resultatet ger en indikation om det finns hussvamp i huset. För detektion av hussvamp i ett dammprov krävs att svampen bildat sporer. Ett resultat som säger att ingen hussvampförekomst är påvisad behöver därför inte betyda att hussvamp inte finns i huset.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.