Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Hussvamp spåras med DNA-test

Hussvamp spåras med DNA-test
Den fruktade äkta hussvampen kan enkelt spåras med hjälp av DNA-analys.

       
 

Dynamic Codes DNA-test ska enkelt ge ett snabbt svar på om det finns äkta hussvamp i huset.

  

Företaget Dynamic Code erbjuder ett DNA-test som indikerar förekomst av äkta hussvamp i småhus. Med hjälp av en bomullspinne tas ett dammprov på olika ställen i huset alternativt där det finns misstanke om hussvampen.

Skickas för analys
Provet skickas till företagets ackrediterade laboratorium för analys. Provsvaret kan sedan hämtas på företagets webbplats efter 1–3 dagar. Svaret hämtas med hjälp av en personlig kod som ingår i testpaketet.

Sporer en förutsättning
Resultatet ger en indikation om det finns hussvamp i huset. För detektion av hussvamp i ett dammprov krävs att svampen bildat sporer. Ett resultat som säger att ingen hussvampförekomst är påvisad behöver därför inte betyda att hussvamp inte finns i huset.

 

 

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.