Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Hushållens boendevärderingar 2008

Nyheter

Hushållens boendevärderingar 2008

INGEN BILD
Intervjuer av Industrifakta visar vilka faktorer hushållen prioriterar när de väljer ny bostad.

En ny undersökning om hushållens prioriteringar och betalningsvilja när det gäller nybyggda bostäder, publiceras av Industrifakta i slutet av december. Intervjuer med 1 000 hushåll visar bland annat att det finns många miljörelaterade faktorer som verkar ha stor betydelse när hushåll väljer ny bostad. Det gäller inte bara husets konstruktion och utrustning, utan också hur hela boendet fungerar tillsammans med en mindre miljöbelastande livsstil. Läge och avstånd till kollektiva kommunikationer har stor betydelse.

Trygghet och förvaringsmöjligheter
Även ett tryggt boende har mycket hög prioritet. Då handlar det inte bara om en hög teknisk säkerhetsnivå, utan också om områdets utformning och förvaltning. Gott om förvaringsmöjligheter är ett av huvudkraven, medan öppen planlösning mellan vardagsrum och kök är mindre populärt.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/boendevarderingar_2008.pdf

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.