Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Hushållen accepterar enklare inredningsstandard

Nyheter

Hushållen accepterar enklare inredningsstandard

INGEN BILD
Vid byggandet av nya bostäder är det ett antal olika kostnadssänkande åtgärder som hushållen kan acceptera.

När man strävar efter att bygga billigare bostäder, kan byggherren och entreprenören välja att genomföra olika typer av kostnadssänkande åtgärder som påverkar utformning, funktion och standard. Industrifakta har genomfört 1 200 hushållsintervjuer för att ta reda på deras attityder till dessa olika typer av kostnadssänkande åtgärder.

Möjlighet att påverka är viktig

I Intervjuerna kan man utläsa att bland åtgärder som har hög acceptans hos hushållen finns enklare inredningsstandard, som de boende kan påverka. Andra accepterade åtgärder är egen mätning av vatten och värme samt att själv ansvara för invändig målning och tapetsering. Låg acceptans har framförallt sovalkov istället för sovrum samt avsaknad av balkong eller uteplats.

 

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.