• Nyheter
  • Husbyggnadsinvesteringar i Norden faller

Nyheter

Husbyggnadsinvesteringar i Norden faller

Husbyggnadsinvesteringar i Norden faller
Enligt NAVET Analytics konjunkturrapport för Norden väntas den svagaste utvecklingen för den samlade volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar i Sverige och Finland.

Den svagaste utvecklingen för den samlade volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar väntas i Sverige och Finland, där den samlade volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar, enligt NAVET Analytics konjunkturrapport för Norden, beräknas tappa 10-12 procent av 2019 års husbyggnadsvolym. Nedgången väntas ske på bred front och både bostäder och lokaler berörs.

Utvecklingen i Danmark bedöms bli likvärdig men med en något svagare minskning. Norge väntas klara sig bäst med endast en marginell nedgång av husbyggandet i år. Utfallet under första kvartalet i år visar att det samlade norska husbyggandet utvecklats starkt både beräknat i årstakt och vid jämförelse med samma period förra året. Trots en stark inledning förväntas utvecklingen att dämpas under året och vändas till en viss nedgång. Konjunkturrapporten för de nordiska länderna kommer i slutet av juni.

Källa: NAVET Analytics

Navet Analytics
Navet Analytics

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.

Plywood med vattenavvisande yta

2020-06-16
Plywoodskivor

WISA-SpruceWR är en ny plywood med vattenavvisande, andningsbar yta som gör att den klarar en kort exponering av nederbörd utan att behöva skyddas om vädret snabbt ändras.