Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Husbyggandet planar ut

Husbyggandet planar ut
Husbyggandet väntas nå sin topp 2018.

Med ca 260 miljarder kronor i påbörjade husbyggnadsinvesteringar, väntas byggandet nå sin topp 2018 för att sedan falla tillbaka 2019 på grund av en svalare konjunktur och en rekyl för bostadsbyggandet. Så sammanfattar analysföretaget Industrifakta läget på svensk husbyggnadsmarknad i sin kommande konjunkturrapport, som presenteras i slutet av december. Industrifakta har inte justerat sina prognoser för utvecklingen 2017 i någon större omfattning sedan sin förra konjunkturrapport i september, eftersom utvecklingen för byggandet alltmer närmar sig den bedömning som man gjorde tidigare i år.

Industrifakta noterar att takten i de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna bromsar in som helhet. Samtidigt räknar man med att en rekyl för bostadsbyggandet dämpas av ökade lokalbyggnadsinvesteringar i år och nästa år. Industrifakta tror totalt sett på en femprocentig tillväxt i år och i det närmaste nolltillväxt 2018. Ett snabbt växande utbud av nyproducerade lägenheter får till följd att försäljningspriserna faller tillbaka något. Man höjer ett varnande finger för utvecklingen på ett par tre års sikt, när tillväxten tappar fart, räntehöjningarna kommer i gång och eventuellt fler åtstramningsåtgärder kommit på plats. Det finns risk för ytterligare prisrekyler lite längre fram menar man.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.