Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Hotellbyggandet väntas minska

INGEN BILD
De senaste åren har byggnadsvolymerna för hotell ökat kraftigt. Men nu finns signaler som pekar på att konjunkturen nått sin topp och hotellbyggandet kommer att minska.

De senaste årens goda tillväxt i Sverige har lett till en ökning av både affärs- och nöjesresandet. Antalet utländska besökare har också ökat kraftigt den senaste tiden. Detta har inneburit goda tider för hotell- och resebranschen, vilket avspeglas i bygginvesteringarna för hotell och liknande lokaler.

Under de senaste fem åren har ny- och ombyggnadsvolymen fördubblats. Nu pekar signaler emellertid på att hotellkonjunkturen har nått sin topp och att det är risk för överkapacitet inom något år. Vikande internationell konjunktur och en svagare tillväxt för Sveriges ekonomi ligger bakom de bistrare förutsättningarna.

Länk: Industrifakta AB, Konjunkturbevakning

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.