Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Höj- och sänkbara bordsskärmar för kontoret

Nyheter

Höj- och sänkbara bordsskärmar för kontoret

Höj- och sänkbara bordsskärmar för kontoret
HILO från Mount Design är en helt ny typ av kontoravskärmning, som kompletterar mer traditionell avskärmning på kontoret. Byggkatalogen spanade in dem på Stockholm Furniture Fair på Stockholmsmässan, och konstaterade att det aktivitetsbaserade kontoret skapar nya lösningar och möbler.

HILO är en kontorsmöbel byggd med omtanke. Den har ett inre djup på 1080 mm, som ger bra plats för en stor arbetsyta. Material, höjd och fyllning ger ljud- och synintrycksavskärmande egenskaper bakom skärmen och skapar även god akustikmiljö i hela rummet. 

Den höj- och sänkbara skärmen kombinerar behovet av enskilt ostört arbete med det öppna kontorets samarbetsfördelar i en möbel. Skärmen är helt fristående från skrivbordet, så att man även kan höja och sänka sitt bord oberoende av skärmen. Den är tillverkad av en 8 mm kärna av MDF med en A-klassad 20 mm ljudabsorbent på båda sidor. Klassningen är gjord enligt enligt ISO 354 och SS 25269.

HILO tillverkas för skrivbord i bredder från 1000 till 1600 mm. Höjden är nedsänkt 900 mm och upphöjd till max 1650 mm. Skärmarna tillverkas i tyget Henrietta 808 från Dekora i en utvald sober grå färg som standard. Tyget håller mycket hög kvalitet, men HILO går att få i 11 andra färger och tygkvaliteter. Beslagen är gjorda i kromat stål och det finns en 2-årsgaranti på skärmen.

Skriven av Malena Beijer

Hilo i kontorslandskap
Hilo i kontorslandskap
Hilo finns i många färger
Hilo finns i många färger
Hilo i två lägen
Hilo i två lägen

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.