Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
 • Nyheter
 • Höj- och sänkbar köksö från Granberg Interior

Nyheter

Höj- och sänkbar köksö från Granberg Interior

Höj- och sänkbar köksö från Granberg Interior
En köksö är oftast centrum i köket. Med Granbergs elektriskt ställbara köksöar har man skapat en köksmodul med komfort för alla, oavsett funktionsvariation. Enheterna kan utrustas med diskhoar och spishäll helt efter eget önskemål.

Köksön kan också vara ett hemmakontor, där man kan sitta med sin dator eller bara ta en god kopp kaffe. Med Granbergs elektriskt ställbara bänkskivor, serveringsbord och köksöar kan man helt efter eget behov skapa moduler med komfort för alla. Alla lyftsystemen är CE-märkta och kan utrustas med köksskåp och bänkskivor från valfri kökstillverkare.

Man kan integrera spishällen och disklådan i köksön så att den blir tillgänglig både från stående och sittande position. Med Centerlift 960H kan man sitta runt om hela arbetsytan. Motorernas placering i sidled väljs innan de skruvas i golv. Centerlift 6490 har skåp på ena sidan och är öppen på andra sidan, så det skapas en höj- och sänkbar arbetsyta med knäfritt utrymme på ena sidan och generöst förvaringsutrymme på andra sidan. Stommen är tillverkad av aluminium.

Köksöarna är utrustade med ett säkerhetssystem i form av brytplattor under skåp och klämskyddslist som stoppar rörelsen om något föremål kommer i kontakt med brytarna.

Designen som är modern och stilren, passar bra ihop med de höj- och sänkbara system för väggskåp, bänkar, hörnbänkar och diskbänkar som Granberg erbjuder. De har även klädupphängning och andra smarta lösningar för funktionshindrade i sitt sortiment.

Det finns två varianter av Granbergs köksö med centerlift.

CENTERLIFT 960H

 • Motordriven köksölyftare
 • Höj- och sänkbar 700 - 1100 mm över golv (exkl. bänkskiva)
 • Kan utrustas med diskbänkar och spishällar
 • Integrerad säkerhetsbrytare runt hela enheten
 • 200 kg lyftkraft
CENTERLIFT 6490H
 • Motordriven köksölyftare för skåp och knäfri del
 • Höj- och sänkbar 700 - 1100 mm över golv (exkl. bänkskiva)
 • Kan utrustas med diskbänkar och spishällar
 • Säkerhetsbrytare under förvaringsskåp och knäfri del
 • 400 kg lyftkraft
Skriven av Malena Beijer

Centerlift 960H
Centerlift 960H
Centerlift 6490H
Centerlift 6490H
Stekhäll och diskho går att få i köksön
Stekhäll och diskho går att få i köksön

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.