• Nyheter
 • Höj- och sänkbar köksö från Granberg Interior

Nyheter

Höj- och sänkbar köksö från Granberg Interior

Höj- och sänkbar köksö från Granberg Interior
En köksö är oftast centrum i köket. Med Granbergs elektriskt ställbara köksöar har man skapat en köksmodul med komfort för alla, oavsett funktionsvariation. Enheterna kan utrustas med diskhoar och spishäll helt efter eget önskemål.

Köksön kan också vara ett hemmakontor, där man kan sitta med sin dator eller bara ta en god kopp kaffe. Med Granbergs elektriskt ställbara bänkskivor, serveringsbord och köksöar kan man helt efter eget behov skapa moduler med komfort för alla. Alla lyftsystemen är CE-märkta och kan utrustas med köksskåp och bänkskivor från valfri kökstillverkare.

Man kan integrera spishällen och disklådan i köksön så att den blir tillgänglig både från stående och sittande position. Med Centerlift 960H kan man sitta runt om hela arbetsytan. Motorernas placering i sidled väljs innan de skruvas i golv. Centerlift 6490 har skåp på ena sidan och är öppen på andra sidan, så det skapas en höj- och sänkbar arbetsyta med knäfritt utrymme på ena sidan och generöst förvaringsutrymme på andra sidan. Stommen är tillverkad av aluminium.

Köksöarna är utrustade med ett säkerhetssystem i form av brytplattor under skåp och klämskyddslist som stoppar rörelsen om något föremål kommer i kontakt med brytarna.

Designen som är modern och stilren, passar bra ihop med de höj- och sänkbara system för väggskåp, bänkar, hörnbänkar och diskbänkar som Granberg erbjuder. De har även klädupphängning och andra smarta lösningar för funktionshindrade i sitt sortiment.

Det finns två varianter av Granbergs köksö med centerlift.

CENTERLIFT 960H

 • Motordriven köksölyftare
 • Höj- och sänkbar 700 - 1100 mm över golv (exkl. bänkskiva)
 • Kan utrustas med diskbänkar och spishällar
 • Integrerad säkerhetsbrytare runt hela enheten
 • 200 kg lyftkraft
CENTERLIFT 6490H
 • Motordriven köksölyftare för skåp och knäfri del
 • Höj- och sänkbar 700 - 1100 mm över golv (exkl. bänkskiva)
 • Kan utrustas med diskbänkar och spishällar
 • Säkerhetsbrytare under förvaringsskåp och knäfri del
 • 400 kg lyftkraft
Skriven av Malena Beijer

Centerlift 960H
Centerlift 960H
Centerlift 6490H
Centerlift 6490H
Stekhäll och diskho går att få i köksön
Stekhäll och diskho går att få i köksön

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!