• Nyheter
  • Högteknologiska säkerhetssandaler

Nyheter

Högteknologiska säkerhetssandaler

Högteknologiska säkerhetssandaler
AIRTOX möter nu den stora efterfrågan på lättviktiga och komfortabla sandaler som också behöver uppfylla säkerhetskrav för personlig skyddsutrustning. Företaget marknadsför säkerhetsskor med hög teknologi och smarta finesser och nytt för i år är säkerhetssandalen FS22 som är utrustad med flera funktioner som ska ge extra hög komfort.

Säkerhetssandalen FS22 är utformad med stora öppningar runt om hela skon för optimal ventilation. De är utrustade med COOL&ME® kylsystem som är en konstruktion av sexkantiga mikrokanaler som konstant transporterar bort svett och håller fötterna torra. Systemet är utformat för att förbättra luftcirkulationen i innersulan och reglerar därmed temperaturen med bibehållen komfort. 

Säkerhetssandalen är utrustad med det integrerade nagelskyddet Whitelayer® som väger endast 32 gram och är 55% lättare jämfört med andra lätta textila nagelskydd. Whitelayer® är dessutom flexibelt och fuktabsorberande. För stötdämpande egenskaper har FS22 inbyggd StyroSoft® teknik som även är mjukare än vanligt EVA-material.

FS22 har en ovandel av flexibelt veganskt läder, och yttersula av olje-, syra- och bränslebeständigt gummi med en värmebeständighet på 300°C NRT. Passformen har prioriterats högt och AIRTOX menar att sandalerna känns som en strumpa på foten. Säkerhetssandalen FS22 är försedd med AIRTOX PRO smart snörning och har en inkluderande passform med ett brett storleksutbud på 36-48.

Uppfyller standard för personlig skyddsutrustning EN ISO 20345.

Artikeln är skriven av Jenny Öhlund

Utrustad med StyroSoft® stötdämpning
Utrustad med StyroSoft® stötdämpning
Säkerhetssandal FS22 uppfyller standard EN ISO 20345
Säkerhetssandal FS22 uppfyller standard EN ISO 20345

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.