• Nyheter
  • Högsäkerhetspollare för citymiljöer

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

Högsäkerhetspollare CityProtector M40 efter kraschtest
GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

CityProtector M40 och M50 är demonterbara högsäkerhetspollare med blockeringselement i lagerkonstruktion, monterade i en underjordisk box för installation med ett fundamentdjup på endast 220 mm vilket underlättar installation i tätorter där ledningar kan ligga grunt.

För att smälta in i stadsbilden, och inte uppfattas som ett skydd mot terrorism eller oavsiktliga trafikolyckor, kan pollarna designas som exempelvis blomsterlådor, parkbänkar, cykelställ och papperskorgar. 

Både CityProtector M40 och M50 är kraschtestade och har uppnått följande certifieringar:
CityProtector M40
PAS 68: 2013 V / 7500 [N2] /64/90:0.3/15.7
IWA 14-1: 2013 V / 7200 [N2A] /64/90:0.7 (tre enheter)
NOLL (statisk) genomträngning enligt PAS 68:2013

CityProtector M50 
IWA 14-1 V/7200[N2A]/80/90:4.3 (tre enheter)

CityProtector högsäkerhetspollare med 220 mm grunt fundament för citymiljöer
CityProtector högsäkerhetspollare med 220 mm grunt fundament för citymiljöer
CityProtector högsäkerhetspollare som parkbänk
CityProtector högsäkerhetspollare som parkbänk
CityProtector högsäkerhetspollare som blomsterlåda i innerstadsmiljöer
CityProtector högsäkerhetspollare som blomsterlåda i innerstadsmiljöer

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.