Nyheter

Högpresterande betong

Högpresterande betong
Finja Betong har breddat sitt sortiment med tre nya produkter för gjutningar med höga krav.

De nya produkterna Anläggningsbetong Fin, Anläggningsbetong Grov och Fiberbetong är alla avsedda för gjutningar där höga krav på kvalitet och livslängd ställs.

Anläggningsbetong Fin används vid gjutning och betonglagning med krav på hög beständighet. Produkten är lämplig för betongkonstruktioner som är utsatta för såväl kemisk som mekanisk belastning och där krav på god beständighet mot salt och frost finns. Gjutning och betonglagning med krav på hög beständighet. För skikt 20–100 mm. Lämplig för betongkonstruktioner utsatta för kemisk och mekanisk belastning. God beständighet mot salt och frost.

Anläggningsbetong Grov har samma goda egenskaper som Anläggningsbetong Fin men används vid skikt på över 50 mm.

Fiberbetong är en fiberförstärkt vattentät och frostbeständig betong där fibrerna minskar risken för krympsprickor under själva härdningsförloppet. Gjutning och betonglagning med krav på hög beständighet. För skikt över 50 mm. Lämplig för betongkonstruktioner utsatta för kemisk och mekanisk belastning. God beständighet mot salt och frost.

Produkterna levereras i en vädertålig, slitstark och återvinningsbar plastsäck på 25 kg.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.