• Nyheter
  • Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Nyheter

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar
Relekta Import lanserar Flex 7, en elastisk fogmassa av MS-polymer som gör det möjligt att applicera högelastiska breda fogar.

       
 

Den högelastiska fogmassan Flex 7 ska kunna appliceras med 40 millimeter breda fogar utan att den rinner.

 

Med den nya fogmassan säger man sig från Relekta möta byggbranschens krav på fogmassor med hög elasticitet. Fogmassan är en MS-polymer som man ska kunna lägga 40 millimeter breda fogar med, utan att de rinner. Fogen uppges sedan få en elasticitet på 20 procent.


Lämnar inga fläckar
Enligt uppgifter från företaget är fogmassan miljöanpassad, luktfri och lämnar inga märken eller fläckar på natursten och andra känsliga ytor. Den är UV-stabil och fäster även på våta ytor. I härdat tillstånd är den resistent mot mögel och bakterier.

Finns med åtta färger
Fogmassan finns i färgerna Antracit, Vit, Sanitär vit, Grå, Ljus grå, Tropisk trä, Ljust trä och Beige. Den är förpackad i patroner om 310 milliliter.
Fogmassan marknadsförs genom Novatech av Relekta Import AS och säljs genom fackhandeln.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.