• Nyheter
  • Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Nyheter

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar
Relekta Import lanserar Flex 7, en elastisk fogmassa av MS-polymer som gör det möjligt att applicera högelastiska breda fogar.

       
 

Den högelastiska fogmassan Flex 7 ska kunna appliceras med 40 millimeter breda fogar utan att den rinner.

 

Med den nya fogmassan säger man sig från Relekta möta byggbranschens krav på fogmassor med hög elasticitet. Fogmassan är en MS-polymer som man ska kunna lägga 40 millimeter breda fogar med, utan att de rinner. Fogen uppges sedan få en elasticitet på 20 procent.


Lämnar inga fläckar
Enligt uppgifter från företaget är fogmassan miljöanpassad, luktfri och lämnar inga märken eller fläckar på natursten och andra känsliga ytor. Den är UV-stabil och fäster även på våta ytor. I härdat tillstånd är den resistent mot mögel och bakterier.

Finns med åtta färger
Fogmassan finns i färgerna Antracit, Vit, Sanitär vit, Grå, Ljus grå, Tropisk trä, Ljust trä och Beige. Den är förpackad i patroner om 310 milliliter.
Fogmassan marknadsförs genom Novatech av Relekta Import AS och säljs genom fackhandeln.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.