Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Nyheter

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar
Relekta Import lanserar Flex 7, en elastisk fogmassa av MS-polymer som gör det möjligt att applicera högelastiska breda fogar.

       
 

Den högelastiska fogmassan Flex 7 ska kunna appliceras med 40 millimeter breda fogar utan att den rinner.

 

Med den nya fogmassan säger man sig från Relekta möta byggbranschens krav på fogmassor med hög elasticitet. Fogmassan är en MS-polymer som man ska kunna lägga 40 millimeter breda fogar med, utan att de rinner. Fogen uppges sedan få en elasticitet på 20 procent.


Lämnar inga fläckar
Enligt uppgifter från företaget är fogmassan miljöanpassad, luktfri och lämnar inga märken eller fläckar på natursten och andra känsliga ytor. Den är UV-stabil och fäster även på våta ytor. I härdat tillstånd är den resistent mot mögel och bakterier.

Finns med åtta färger
Fogmassan finns i färgerna Antracit, Vit, Sanitär vit, Grå, Ljus grå, Tropisk trä, Ljust trä och Beige. Den är förpackad i patroner om 310 milliliter.
Fogmassan marknadsförs genom Novatech av Relekta Import AS och säljs genom fackhandeln.

 

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.