• Nyheter
  • Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Nyheter

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar

Högelastisk fogmassa klarar breda fogar
Relekta Import lanserar Flex 7, en elastisk fogmassa av MS-polymer som gör det möjligt att applicera högelastiska breda fogar.

       
 

Den högelastiska fogmassan Flex 7 ska kunna appliceras med 40 millimeter breda fogar utan att den rinner.

 

Med den nya fogmassan säger man sig från Relekta möta byggbranschens krav på fogmassor med hög elasticitet. Fogmassan är en MS-polymer som man ska kunna lägga 40 millimeter breda fogar med, utan att de rinner. Fogen uppges sedan få en elasticitet på 20 procent.


Lämnar inga fläckar
Enligt uppgifter från företaget är fogmassan miljöanpassad, luktfri och lämnar inga märken eller fläckar på natursten och andra känsliga ytor. Den är UV-stabil och fäster även på våta ytor. I härdat tillstånd är den resistent mot mögel och bakterier.

Finns med åtta färger
Fogmassan finns i färgerna Antracit, Vit, Sanitär vit, Grå, Ljus grå, Tropisk trä, Ljust trä och Beige. Den är förpackad i patroner om 310 milliliter.
Fogmassan marknadsförs genom Novatech av Relekta Import AS och säljs genom fackhandeln.

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.