Nyheter

Hög stödmur utan jordarmering

Hög stödmur utan jordarmering
Stödmurssystemet Recon består av moduluppbyggda betongblock i storlekar som gör det möjligt att bygga höga stödmurar utan jordarmering.

    
 

Montering av Recon stödmurssystem. Murblockens storlek och låsmekanism gör det möjligt att bygga murar upp till 3,6 meters höjd utan jordarmering.

 

Systemet är framtaget för att man enkelt ska kunna bygga större stödmurskonstruktioner, främst i offentlig miljö. I systemet ingår murblock av betong med en låsmekanism som tillsammans med tyngden gör det möjligt att bygga stödmurar med en höjd upp till 3,6 meter, utan att använda jordarmering. Blocken är gjutna i frostbeständig högkvalitetsbetong och har frontsida som är utförd för att likna granit.


Raka eller svängda murar
I systemet ingår helblock, halvblock och ett antal specialblock med olika djup och funktion. Muren monteras med det djupaste helblocket som bottenblock. Därefter monteras blocken i lager med minskande djup. Stödmuren kan byggas rak eller svängd med en minsta radie på 4,5 meter. Muren kan placeras direkt på packad och avjämnad markbädd och enligt uppgift från leverantören går den snabbt att montera. För att förenkla monteringen är murblocken försedda med ingjutna lyftankare.

Stor frontyta
Systemets helblock har frontmåtten 1 200x400 millimeter och finns med djupmått från 600 till 1 150 millimeter. Vikten varierar från 635 kilo för det minsta blocket upp till 1 125 kilo för det djupaste helblocket.

Recon stödmurssystem levereras av:
Meag Va-system AB, www.meag.se
Timrå Betong, www.timrabetong.se

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.