• Nyheter
  • Hjälpmedel för golvvärmeprojektering

Nyheter

Hjälpmedel för golvvärmeprojektering

Hjälpmedel för golvvärmeprojektering
Uponor har tillsammans med Magicad utvecklat en plug-in, till Uponors system för golvvärme och tappvatten, som ska förenkla projekteringen.

 

Med Uponor Magicad plug-in kan golvvärmeprojekteringar göras utan att rita upp varje enstaka golvvärmeslinga. Därefter ska det även vara möjligt att göra fullständiga ritningar med hjälp av verktygets automatiska slingritningsfunktion.
Samma plug-in kan också användas för att planera systemlösningar med sortimentet från Uponor Tappvattensystem Pex.
Magicad är utvecklat för och kan köras på alla Autocad-baserade plattformar.

Registrerade Magicad-användare kan ladda ner plug-in och användarinstruktioner via http://www.uponor.se/magicad

 

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.