• Nyheter
  • Hitachi lanserar flera nyheter i 18V-serien

Nyheter

Hitachi lanserar flera nyheter i 18V-serien

WR18DBDL_angledL_11447
2014-03-07
Borrskruvdragaren DS 18DBL, slagskruvdragaren WH 18DBDL och mutterdragaren WR 18DBDL

Maskinerna med kolborstfri teknologi, levereras med 2x 5.0 Ah batterier och i staplingsbara lådor. Hitachis ökar batterikapaciteten i 18V-systemet med 25 % till 5.0 Ah, samtidigt som vikt och storlek bibehålls. Tillsammans med kolborstfri motorteknologi medför detta 100 % längre körtid jämfört med maskiner med konventionell motor och 3.0 Ah batteri.

Alla Hitachis 18V-batterier med slidefäste, oavsett batterikapacitet, kan användas till alla Hitachiverktyg inom samma spänningsområde. Det gör Hitachis program av Tool Only (verktyg utan batteri/laddare) flexibelt och ekonomiskt för användaren.

Transport och förvaring
För användaren medför Hitachis nya förvaringssystem med staplingsbara lådor, att ergonomi, enkel transport och förvaring av elverktygen underlättas. Systemet är kompatibelt med flertalet andra förvaringssystem på marknaden.

Nya maskiner
Borrskruvdragaren DS 18DBL är en av Hitachis toppmodeller med flera funktioner som kolborstfri motorteknologi och 4-funktionsläge. Vridmomentet är 67 Nm och max varvtal 1,700 varv/min.

Mutterdragaren WR 18DBDL och slagskruvdragaren WH 18DBDL har även dessa kolborstfri motorteknologi och ger 250 respektive 165 Nm vridmoment trots sin låga vikt på 1.7 kg.

Produkterna levereras med 2 st. 5.0 Ah-slidebatterier och Hitachis fläktkylda kombiladdare vilken möjliggör snabbladdning både i vägguttag och via bilens cigarettuttag. Som tidigare klarar Hitachis Li-Ionbatterier minst 1,500 laddcykler.

 

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.