• Nyheter
  • Hitachi lanserar flera nyheter i 18V-serien

Nyheter

Hitachi lanserar flera nyheter i 18V-serien

WR18DBDL_angledL_11447
Borrskruvdragaren DS 18DBL, slagskruvdragaren WH 18DBDL och mutterdragaren WR 18DBDL

Maskinerna med kolborstfri teknologi, levereras med 2x 5.0 Ah batterier och i staplingsbara lådor. Hitachis ökar batterikapaciteten i 18V-systemet med 25 % till 5.0 Ah, samtidigt som vikt och storlek bibehålls. Tillsammans med kolborstfri motorteknologi medför detta 100 % längre körtid jämfört med maskiner med konventionell motor och 3.0 Ah batteri.

Alla Hitachis 18V-batterier med slidefäste, oavsett batterikapacitet, kan användas till alla Hitachiverktyg inom samma spänningsområde. Det gör Hitachis program av Tool Only (verktyg utan batteri/laddare) flexibelt och ekonomiskt för användaren.

Transport och förvaring
För användaren medför Hitachis nya förvaringssystem med staplingsbara lådor, att ergonomi, enkel transport och förvaring av elverktygen underlättas. Systemet är kompatibelt med flertalet andra förvaringssystem på marknaden.

Nya maskiner
Borrskruvdragaren DS 18DBL är en av Hitachis toppmodeller med flera funktioner som kolborstfri motorteknologi och 4-funktionsläge. Vridmomentet är 67 Nm och max varvtal 1,700 varv/min.

Mutterdragaren WR 18DBDL och slagskruvdragaren WH 18DBDL har även dessa kolborstfri motorteknologi och ger 250 respektive 165 Nm vridmoment trots sin låga vikt på 1.7 kg.

Produkterna levereras med 2 st. 5.0 Ah-slidebatterier och Hitachis fläktkylda kombiladdare vilken möjliggör snabbladdning både i vägguttag och via bilens cigarettuttag. Som tidigare klarar Hitachis Li-Ionbatterier minst 1,500 laddcykler.

 

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.