Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Hitachi lanserar flera nyheter i 18V-serien

Nyheter

Hitachi lanserar flera nyheter i 18V-serien

WR18DBDL_angledL_11447
Borrskruvdragaren DS 18DBL, slagskruvdragaren WH 18DBDL och mutterdragaren WR 18DBDL

Maskinerna med kolborstfri teknologi, levereras med 2x 5.0 Ah batterier och i staplingsbara lådor. Hitachis ökar batterikapaciteten i 18V-systemet med 25 % till 5.0 Ah, samtidigt som vikt och storlek bibehålls. Tillsammans med kolborstfri motorteknologi medför detta 100 % längre körtid jämfört med maskiner med konventionell motor och 3.0 Ah batteri.

Alla Hitachis 18V-batterier med slidefäste, oavsett batterikapacitet, kan användas till alla Hitachiverktyg inom samma spänningsområde. Det gör Hitachis program av Tool Only (verktyg utan batteri/laddare) flexibelt och ekonomiskt för användaren.

Transport och förvaring
För användaren medför Hitachis nya förvaringssystem med staplingsbara lådor, att ergonomi, enkel transport och förvaring av elverktygen underlättas. Systemet är kompatibelt med flertalet andra förvaringssystem på marknaden.

Nya maskiner
Borrskruvdragaren DS 18DBL är en av Hitachis toppmodeller med flera funktioner som kolborstfri motorteknologi och 4-funktionsläge. Vridmomentet är 67 Nm och max varvtal 1,700 varv/min.

Mutterdragaren WR 18DBDL och slagskruvdragaren WH 18DBDL har även dessa kolborstfri motorteknologi och ger 250 respektive 165 Nm vridmoment trots sin låga vikt på 1.7 kg.

Produkterna levereras med 2 st. 5.0 Ah-slidebatterier och Hitachis fläktkylda kombiladdare vilken möjliggör snabbladdning både i vägguttag och via bilens cigarettuttag. Som tidigare klarar Hitachis Li-Ionbatterier minst 1,500 laddcykler.

 

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.