• Nyheter
  • Historiskt hög husbyggnadsvolym inom industrin

Nyheter

Historiskt hög husbyggnadsvolym inom industrin

Historiskt hög husbyggnadsvolym inom industrin
I Navet Analytics kommande konjunkturranalys, som presenteras i slutet av december, beskrivs ett i allmänhet positivt läge på den svenska bygg- och fastighetsmarknaden.

Industrins husbyggnadsinvesteringar sticker dock ut i sammanhanget med en rekordstor volym av påbörjade husbyggnadsinvesteringar hittills under året. Utfallet för de tre första kvartalens nybyggnad i år är extremt högt, med en aktivitet inom industrins nybyggnadsinvesteringar som är den högsta sedan innan finanskrisen för 13 år sedan. Uppgången har också skett på ganska bred front i landet. 6 av 10 län visar mycket positiv tillväxt hittills i år. 

Källa: NAVET Analytics

NAVET Analytics redaktion
NAVET Analytics redaktion

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.