Nyheter

Hisslarm över mobilnätet

Hisslarm över mobilnätet
Safetel AB presenterar ett komplett hisslarm med tvåvägstal för övervakad nödkommunikation i mobilnätet.

   
 

Safetel Lift Alarm är ett tvåvägs hisslarm med nödkommunikation över mobilnätet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Safetel Lift Alarm är ett hisslarm som är oberoende av fast telefonlinje eller bredband. Istället använder man sig av mobilnätet för överföring av kommunikationen.

För tvåvägs kommunikation

Det är ett komplett hisslarma med tvåvägstal som, enligt leverantören, lämpar sig för övervakad nödkommunikation till alla typer hissar. Men det kan även användas för andra fasta installationer som behöver tvåvägs tal för nödkommunikation.

Larmet går till flera

Larm skickas samtidigt till en eller flera mottagare. Det kan vara till lokal servicepersonal som vaktmästare, fastighetsägare och till larmcentral. Larmet är försett med batteribackup som ska säkerställa driften vid strömavbrott. Därför ska det fungera oavsett strömavbrott, linjefel eller andra lokala fel i bygget.
Det finns även möjlighet att koppla in nödljus och extern larmklocka.

 

Nyheter

Swerock lanserar ECO-betong

ECO-Betongen ger mindre klimatpåverkan än traditionell betong, eftersom man ersatt en del av cementen, som står för 90 % av betongens klimatpåverkan, med slagg från stålindustrin.

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Lysande stamskydd

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.