Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

Heltäckande golvlimssortiment
2021-12-03
Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

One Floor Range golvlimssortiment omfattar elva olika produkter såsom exempelvis lim för mjuka golv och trägolv, samt även specialtejp för PVC-trappor, våtrumsmattor och trappnosar. Sortimentet är framtaget i nära samarbete med golvläggare och är optimerat för starka påfrestningar i kritiska miljöer, såsom skola, sjukvård, butik och på arbetsplatser.

Det nya produktsortimentet innehåller färre produkter men har ett bredare användningsområde. Exempel på produkter som ingår i sortimentet är: 

STIX A800 Premium, ett mångsidigt mjukt golvlim som kan användas för de flesta typer av golvmaterial. Limmet ger ett starkt initialt klibb och snabb hållfasthetstillväxt som gör att produkten är enkel att hantera och hållbar över tid.

STIX A600 Evolution har utvecklats med sk Glassball Technology, en teknologi som gör golvlimmet mycket lättapplicerat kombinerat med en lång öppentid. Limmet är dessutom lättare än traditionella golvlim, en 10-liters hink väger ca 3 kg mindre. Produkten innehåller en hög andel förnyelsebara råvaror och har låga emissionsvärden.

STIX A555 Ultra är ett prisvärt alternativ med hög limstyrka och goda appliceringsegenskaper. Kan användas vid exempelvis projekt med vinylmattor, LVT, gummi och linoleum på stora ytor.

Fullständigt sortiment finns på Bostiks webbplats.

Majoriteten av hinkarna i sortimentet är tillverkade av grå konsumentåtervunnen plast.

Skriven av Anna Göth

STIX A800 Premium - högpresterande golvlim
STIX A800 Premium - högpresterande golvlim
STIX A600 Evolution - golvlim med låg vikt
STIX A600 Evolution - golvlim med låg vikt
STIX A555 Ultra - prisvärt golvlim
STIX A555 Ultra - prisvärt golvlim

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!