Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

Heltäckande golvlimssortiment
2021-12-03
Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

One Floor Range golvlimssortiment omfattar elva olika produkter såsom exempelvis lim för mjuka golv och trägolv, samt även specialtejp för PVC-trappor, våtrumsmattor och trappnosar. Sortimentet är framtaget i nära samarbete med golvläggare och är optimerat för starka påfrestningar i kritiska miljöer, såsom skola, sjukvård, butik och på arbetsplatser.

Det nya produktsortimentet innehåller färre produkter men har ett bredare användningsområde. Exempel på produkter som ingår i sortimentet är: 

STIX A800 Premium, ett mångsidigt mjukt golvlim som kan användas för de flesta typer av golvmaterial. Limmet ger ett starkt initialt klibb och snabb hållfasthetstillväxt som gör att produkten är enkel att hantera och hållbar över tid.

STIX A600 Evolution har utvecklats med sk Glassball Technology, en teknologi som gör golvlimmet mycket lättapplicerat kombinerat med en lång öppentid. Limmet är dessutom lättare än traditionella golvlim, en 10-liters hink väger ca 3 kg mindre. Produkten innehåller en hög andel förnyelsebara råvaror och har låga emissionsvärden.

STIX A555 Ultra är ett prisvärt alternativ med hög limstyrka och goda appliceringsegenskaper. Kan användas vid exempelvis projekt med vinylmattor, LVT, gummi och linoleum på stora ytor.

Fullständigt sortiment finns på Bostiks webbplats.

Majoriteten av hinkarna i sortimentet är tillverkade av grå konsumentåtervunnen plast.

Skriven av Anna Göth

STIX A800 Premium - högpresterande golvlim
STIX A800 Premium - högpresterande golvlim
STIX A600 Evolution - golvlim med låg vikt
STIX A600 Evolution - golvlim med låg vikt
STIX A555 Ultra - prisvärt golvlim
STIX A555 Ultra - prisvärt golvlim

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!