Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Helmatt väggfärg med djup kulöråtergivning

Nyheter

Helmatt väggfärg med djup kulöråtergivning

Helmatt väggfärg med djup kulöråtergivning
Under oktober månad lanserar Alcro sin senaste väggfärg Alcro Stil, en helmatt färg med djup kulöråtergivning.

Alcro Stil är en vattenburen väggfärg avsedd för målning inomhus. Den ger en helmatt yta med djup kulöråtergivning som är mycket tålig över tid.

Färgen har god täckförmåga och fungerar som både grundfärg och täckfärg i ett. Två strykningar rekommenderas.  
Efter ca 2 timmar är färgen övermålningsbar. 1 liter räcker till 8-10 m2.

Produkten är märkt med Svanen.

Alcro Stil finns tillgänglig i handeln från och med vecka 41. Tillsammans med Alcro Stil lanseras också en ny kulörkollektion bestående av 12 kulörer inspirerade av naturens harmoniska färgskala.

Skriven av Anna Göth

Alcro Stil, kulör 006 Havsdjup
Alcro Stil, kulör 006 Havsdjup
Alcro Stil, kulör 001 Stråhatt
Alcro Stil, kulör 001 Stråhatt
Alcro Stil, kulör 008 Juniperus
Alcro Stil, kulör 008 Juniperus

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.