Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Helgjutet badrumsgolv ger skydd mot vattenskador

Nyheter

Helgjutet badrumsgolv ger skydd mot vattenskador

Helgjutet badrumsgolv ger skydd mot vattenskador
För att få bukt med läckage kring golvbrunnar i badrum och samtidigt göra tidsbesparingar vid montering, har Lindbäcks Bygg AB utvecklat en vattentät golvmodul med integrerad golvbrunn.

   
 Badrumsgolvet Totaltät är gjutet i ett stycke och har färdig lutning och integrerad golvbrunn och stosar. Golvet går snabbt att montera och ska ge en helt vattentät konstruktion.
Golvmodulen Totaltät är avsedd för badrum och är ett vattentätt golv som är tillverkat i ett enda stycke, helt utan skarvar. Golvet består av formgjuten plast och tillverkas med färdig lutning och helt integrerad golvbrunn och stosar.
Stefan Lindbäck, som är fabrikschef på Lindbäcks Bygg AB, berättar att produkten passar bra in i företagets industriellt producerade flerbostadshus av trä.
– Vi bygger färdiga lägenhetsvolymer i vår fabrik och med Totaltät har vi utvecklat ett snabbare sätt att bygga badrum. Dessutom har vi fått ett badrumsgolv utan problem med tätskiktet och vattenskador som följd, säger han.

Även för renovering

    
 Totaltät kan levereras med ingjutet mönster från företagets designserie, alternativt med eget mönster eller motiv.
  
 
 Golvet kan även förses med plastmatta eller klinker.
Produkten har visat sig fungera bra och kommer därför nu även att säljas separat i ett samarbete med företaget In Wall, som är specialiserat på badrumsrenoveringar, berättar Stefan Lindbäck vidare.
För att golvmodulen ska passa in vid renoveringar har man tagit fram två standardstorlekar som är särskilt anpassade till miljonprogrammets badrum.

Tätar mot väggen
För att ge en tät anslutning mot vägg har golvmodulen en ”uppvikt” kant som limmas mot väggelementen. Denna kant bredspacklas sedan för att väggens tätskikt ska kunna överlappa. Enligt företaget kan vatten därefter enbart rinna ut genom den integrerade golvbrunnen. Produkten har 10 års garanti på vattentätheten.
För att se hur golvet klarar sig mot fukt har även ånggenomgångsmotståndet provats, med ett resultat på minst 4 000 000 sekunder per meter (s/m).

Levereras med valfritt ytskikt
Golvet, som består av polyester, glasfiber och PET-skum, gjuts i stålformar under vakuum. Under gjutprocessen är det även möjligt att gjuta in ett valfritt tyg och på så sätt få ett golv med helt eget mönster eller motiv. Samtidigt har företaget låtit designa ett antal olika mönster att välja mellan. Det går även bra att få golvet med ett traditionellt ytskikt av klinker eller plastmatta.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.