Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Heldag om gamla tapeter

Heldag om gamla tapeter
Papperstapetens teknik- och stilhistoria, praktisk tapetvård och konservering. Det är något av innehållet i en temadag om tapeter som ordnas av Svenska byggnadsvårdsföreningen och Jönköpings läns museum.

     
 Under en temadag om tapeter får man veta mer om tapetkonstens historia och får exempel på hur man bevarar och vårdar gamla tapeter. Arrangörer är Svenska byggnadsvårdsföreningen och Jönköpings läns museum.

 

 

 

 

 

 

Den 30 oktober anordnar Svenska byggnadsvårdsföreningen en temadag om tapeter på Jönköpings läns museum. Temadagen beskrivs som ett tillfälle att få veta mer om tapetkonstens historia och inhämta metoder och inspiration för att bevara originaltapeter.

Praktiska tips och exempel

Dagen innehåller bland annat föredrag om tapeternas teknik- och stilhistoria. Vidare berättar konservatorer och restaureringsmålare om praktisk tapetvård och konservering. Här ges även exempel på hur gamla tapeter kan tas om hand och vårdas.

Rekonstruktion och bedömning

Kring rekonstruktion av gamla tapeter kommer Lim- och Handtryck och Hagelsrums Handtryck att dela med sig av sina erfarenheter.
Under dagen kommer det även att finnas möjlighet att få medtagna tapetprover bedömda och daterade.


Mer information om temadagen.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.