• Nyheter
  • Helautomatiserad kompostmaskin för kontor

Nyheter

Helautomatiserad kompostmaskin för kontor

Helautomatiserad kompostmaskin för kontor
Smart Bins helautomatiserade kompostmaskin omvandlar matavfall till näringsrik kompostjord. Kompostmaskinen är speciellt utformad för en lukt- och kladdfri hantering av matavfall på arbetsplatser.

Kompostmaskinen omvandlar automatiskt matavfallet på några dygn till en näringsrik kompostjord och minskar avfallsvolymen med upp till 90%.
Maskinen är utformad för att vara enkel att hantera utan kladd och dålig lukt. En gång i veckan behöver den tömmas på jord och rengöras.

Det organiska avfallet bryts ner med hjälp av mikroorganismer, inga maskar eller andra tillsatser behövs. Mikroorganismerna medföljer leverans och ser ut som torr jord. Mikroorganismerna läggs i maskinen innan den ska börja användas första gången varefter matavfallet kan fyllas på. När kompostjorden töms lämnas en liten del kvar som i sin tur fortsätter processen och bryter ner nytt organiskt avfall.

Mått
Höjd: 790 mm (1 110 mm med öppet lock)
Bredd: 400 mm. Djup: 400 mm.

Kapacitet
Kompostmaskinen kan hantera 3-5 kg matavfall/organiskt avfall per dygn (ca 2000 kg/år).

Skriven av Anna Göth

Smart Bins kompostmaskin
Smart Bins kompostmaskin
Näringsrik kompostjord
Näringsrik kompostjord

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.