Nyheter

Hela hällen blir en kokzon

Hela hällen blir en kokzon
Nu lanseras en induktionshäll som ger möjlighet att använda hela ytan som en enda stor kokzon.

  
 

Gaggenau lanserar en induktionshäll som ger möjlighet att placera kokkärlen var man vill. Dessutom kan man använda hela hällen som en stor kokzon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från Gaggenau kommer en ny induktionshäll som kan utnyttjas som en enda stor kokzon. Det görs möjligt av 48 mikroinduktorer som ligger utplacerade efter varandra under glaskeramikhällen.

Valfri placering av kokkärl

Tekniken gör att man kan placera kastruller och stekpannor i olika former och storlekar på spishällen. Hällen registrerar automatiskt var stekpannan är placerad, hur stor den är och hur mycket värme det behövs för att den ska bli varm. Om stekpannan flyttas registrerar hällen den nya positionen och matlagningen kan fortsätta utan avbrott.

Styrs med pekskärm

Induktionshällen styrs via en extra stor pekskärm som visar stekpannans eller kastrullens form och läge. För att välja olika funktioner rör man lätt vid pekskärmen. Det kan vara för att välja koktid eller ändra temperatur. Om man flyttar stekpannan dröjer det bara några sekunder innan skärmen visar den nya placeringen.

 

 

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!