Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Hängrännevärmare förhindrar isbildning

Nyheter

Hängrännevärmare förhindrar isbildning

Hängrännevärmare förhindrar isbildning
2011-03-08
Med en elektrisk värmeduk i hängrännorna ska isbildningen hindras och snöröjandet på taket kan minskas.

    
 Smältis är en plastduk med inbyggda elslingor som ska hålla hängrännorna isfria. På så vis kan risken för fallande is minskas.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isbildning i hängrännorna med farliga istappar som följd är ett bekant problem. Lösningen är i vanliga fall manuell snöröjning och elkablar. Men nu finns ytterligare ett alternativ – värmeduken Smältis.

Is hinner inte bildas
Produkten består av en plastduk med elektriska värmeslingor som ska monteras i husets hängrännor. Den smälter snön som därmed kan rinna ner genom stuprören. Därmed ska is aldrig hinna bildas och byggas upp till isblock och istappar.

Sköter sig automatiskt
Värmeduken kan ställas in manuellt eller automatiskt via temperatur- och fuktgivare.
Själva duken är tillverkad av två millimeter tjock pvc-plast. Dukens värmeslingor har en driftspänning på 42 volt.

Utvecklad i samarbete
Uppfinnare av produkten är Mikael Johansson som har utvecklat den i samarbete med fastighetsbolaget Klövern. Produktion sköts av företaget Calesco som även är leverantör. Enligt uppgift finns värmeduken redan nu monterad på några av Klöverns fastigheter.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.