Nyheter

Handtorkning i 640 km/h

Dyson Airblade dB
Dyson presenterar handtorken Airblade som blåser ut ouppvärmd luft med hög hastighet och som uppges torka händerna på cirka 10 sekunder.

Dysons ambition har varit att tillverka en handdukstork som är snabbare, mer hygienisk och som förbrukar mindre energi. Med nya Airblade säger man sig ha lyckats med detta. Handtorken startar och stoppar när användarna för in och tar ut händerna, vilket gör att ingenting behöver vidröras. Torken blåser ut ouppvärmd luft genom smala springor, i maskinens hela bredd på 230 millimeter. Den styrda luftströmmen får en hastighet på över 640 kilometer i timmen och uppges torka händerna på 10 sekunder. Eftersom handtorken inte använder varmluft har den inget element för uppvärmning och kan på så vis förbruka mindre energi.

Handtorken är försedd med HEPA-filter och har motor med digital pulsteknik som uppges vara energisnål. Märkeffekten är 1 600 watt.

Mer information: www.dyson.se


 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.