Nyheter

Handtorkning i 640 km/h

Dyson Airblade dB
Dyson presenterar handtorken Airblade som blåser ut ouppvärmd luft med hög hastighet och som uppges torka händerna på cirka 10 sekunder.

Dysons ambition har varit att tillverka en handdukstork som är snabbare, mer hygienisk och som förbrukar mindre energi. Med nya Airblade säger man sig ha lyckats med detta. Handtorken startar och stoppar när användarna för in och tar ut händerna, vilket gör att ingenting behöver vidröras. Torken blåser ut ouppvärmd luft genom smala springor, i maskinens hela bredd på 230 millimeter. Den styrda luftströmmen får en hastighet på över 640 kilometer i timmen och uppges torka händerna på 10 sekunder. Eftersom handtorken inte använder varmluft har den inget element för uppvärmning och kan på så vis förbruka mindre energi.

Handtorken är försedd med HEPA-filter och har motor med digital pulsteknik som uppges vara energisnål. Märkeffekten är 1 600 watt.

Mer information: www.dyson.se


 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.